Caută
Close this search box.

Unul din 100 de locuitori ai Istanbulului ar putea avea Covid-19

istanbul

Guvernul turc a întocmit o listă cu mai multe simptome care permit testarea cetăţenilor pentru COVID-19, informând că e posibil ca 1 din 100 de rezidenţi din Istanbul să poarte virusul, relatează Ahval News, citată de Zaman România.

Conform preşedintele Asociaţiei pentru Boli Infecţioase, Mehmet Ceyhan, ministerul turc al Sănătăţii, a adăugat durerile de gât, durerile de cap, pierderea gustului şi mirosului, durerile musculare şi diaree, pe lista simptomelor care permit testarea cetăţenilor.

„Se crede că 300.000 de oameni care trăiesc în Turcia au virus fără ca ei să-şi dea seama. Se presupune că 1 din 100 de persoane din Istanbul poarta virusul”, a declarat Ceyhan.

Populaţia Istanbulului este de 15,5 milioane de locuitori. Turcia a mărit numărul testelor pentru coronavirus în ultimele săptămâni, după ce nu şi-a îndeplinit tinta iniţială de 10.000 de teste pe zi după izbucnirea coronavirusului de pe 11 martie.

Conform raportului zilnic al Ministerului Sănătăţii, până în prezent au fost efectuate peste 2,3 milioane de teste, din care 35.335 doar în ultimele 24 ore.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri