Ludovic Orban nu se aștepta la așa ceva. Ar fi trebuit să se aștepte la mult mai rău…

Deciziile Curţii Constituţionale a României (CCR) sunt obligatorii, precum respectarea Constituţiei şi a legilor, a declarat, miercuri,pe bună dreptate și în mod absolut firesc, preşedintele Klaus Iohannis. Declaraţia vine după ce premierul Ludovic Orban tocmai spusese în direct: „E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetățeni să nu țină cont de deciziile Curții Constituționale”.

„Deciziile CCR sunt obligatorii, precum și respectarea legilor și Constituției. Mai mult n-am ce comenta”, a afirmat președintele Klaus Iohannis.

Chestionat de presă cine ar trebui să răspundă pentru că nu a fost asigurat un cadru legal și constituțional pentru măsurile carantinării și izolării, șeful statului a răspuns:

„Aruncarea vinei dintr-o curte în alta nu ajută pe nimeni. Ceea ce se impune acum este accelerarea procedurilor parlamentare ca să avem o lege în vigoare. Nu și-au imaginat probabil parlamentarii în nicio sesiune că o să ajungem într-o situație atât de gravă. Legislația în vigoare pe care am găsit-o este slabă, așa a fost gândită. N-are rost să încercăm să căutăm cine a făcut-o slabă. Rolul nostru este să găsim soluții pentru a o face o legislație modernă, eficientă, aplicabilă și constituțională”.

Premierul Ludovic Orban, comițând o gafă uriașă, pentru care, în mod normaL ar fi trebuit să fie demis sau să își dea demisia, a criticat la Digi24 decizia CCR privind neconstituționalitatea unor măsuri împotriva pandemiei de coronavirus. Orban le-a cerut cetățenilor să nu țină cont de decizia CCR. El a subliniat că CCR nu ar fi la prima decizie care zădărnicește măsurile de apărare a sănătății și vieții cetățenilor.

356 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here