Caută
Close this search box.

Ludovic Orban: Aceste două săptămâni de vid legistativ, efecte extrem de grave asupra răspândirii coronavirusului

ludovic orban

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi, la şedinţa de guvern, că vidul legislativ care a fost până de curând va avea efecte extrem de grave în ce priveşte evoluţia pandemiei de coronavirus, iar acum trebuie „să oprim răspândirea epidemiei”.

Ludovic Orban a declarat că peste 900 de pacienţi au cerut externarea şi peste 3.000 diagnosticaţi nu au putut fi internaţi în urma deciziei CCR referitoare la legea privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, arătând că cele două săptămâni de vid legislativ ar putea avea efecte „extrem de negative”.

 

În urma deciziei Curţii Constituţionale, peste 900 de pacienţi au cerut externarea şi peste 3.000 de români diagnosticaţi nu au fost internaţi pentru tratament în spital. Nu am avut nici posibilitatea legală de a dispune izolarea la domiciliu, tratarea lor în izolare la domiciliu sau într-un alt spaţiu. De asemenea, pentru toate persoanele care au fost infectate în această perioadă, în urma anchetelor epidemiologice, nu am putut dispune măsura izolării persoanelor care au intrat în contact cu persoanele infectate. Aceste două săptămâni în care a existat un vid legislativ pot să aibă efecte extrem de negative asupra răspândirii virusului. Obligaţia noastră este ca, odată intrată în vigoare legea, în mod accelerat să dispunem toate măsurile pe care le avem la dispoziţie din punct de vedere constituţional şi legal pentru a opri răspândirea epidemiei„, a susţinut Orban, în debutul şedinţei de Guvern.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri