Ploile nu se opresc în următoarele zile, în România, întrucât meteorologii au prelungit avertizarea de instabilitate atmosferică ce era valabilă până luni seară, la ora 21.00.

Astfel, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, marți, 21 iulie și miercuri, 22 iulie, ora 10:00, regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

Cod portocaliu de ploi, până luni, la ora 21:00

Un Cod portocaliu de vreme rea este valabil până luni seară, la ora 21, n vestul și sudul Moldovei, nordul Dobrogei, nordul și nord-estul Munteniei, precum și în estul și sud-estul Transilvaniei. În aceste zone, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Aversele vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp și pe arii restrânse 50…60 l/mp.

De asemenea, în același interval, meteorologii au emis un Cod galben de ploi, ce este valabil în Maramureș și local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova. În aceste zone vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, ce vor lua și aspect de vijelie și, izolat, grindină. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de peste 20…25 l/mp și izolat 30…40 l/mp.

180 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here