Caută
Close this search box.

Ministrul Sănătății, semnal de alarmă: „Există riscul ca numărul cazurilor cu coronavirus să crească”

nelu tătaru

Ministrul Sănătății se arată în continuare îngrijorat de numărul mare de infectări și nu exclude ca acesta să fie și mai mare.

Totodată, Nelu Tătaru spune că mesajul transmis de OMS țărilor afectate de pandemie „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice nu este un mesaj doar pentru populație.

Este un număr crescut de cazuri, este un număr crescut și la sfârșitul acestor trei săptămâni de când avem o creștere, luăm ca repere numărul de decese, numărul de cazuri de la terapie intensivă care rămân peste 200. În plus, avem și decizia Curții Constituționale care contestă internarea, contestă carantina, contestă izolarea la domiciliu.

În acest context, sunt pacienți care solicită externarea, ei sunt avertizați de către medicul curant, după examenul de aparate și sisteme efectuat de starea în care se află, indicațiile terapeutice, ce ar fi trebuit urmat, se fac recomandări la externare și sunt puși în contextul în gardă vizavi de o anchetă epidemiologică care îi poate implica în depistarea sau infectarea unor terțe persoane că sunt sub incidența articolului 352 din codul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor transmisibile. În acest context, rămân cu aceleași recomandări – cei care au primit recomandarea de izolare la domiciliu să respecte această izolare, iar familia și cei care sunt apropiați, în anturajul fiecărui pacient externat, pozitiv, să aibă grijă referitor la precauții și recomandări.

Există riscul ca numărul cazurilor să crească, noi gestionăm o creștere a numărului de cazuri pe trei perioade de relaxare, pe weekenduri prelungite, pe sărbători și mergând pe o eventuală a patra perioadă de măsuri de relaxare, dar, în acest context, trebuie să evaluăm foarte bine creșterea numărului de cazuri, iar în context legislativ, în aceste două zile, noi am pregătit un proiect de lege, tocmai pentru a pune în conformitate un act legislativ cu recomandările CCR”, a spus Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, într-o intervenție telefonică la Digi24.

Întrebat în legătură cu mesajul transmis de OMS care cere țărilor afectate „să se trezească” la realitate în urma situaţiei pandemice, Nelu Tătaru a spus: „Cred că nu este un mesaj doar către populație, este un mesaj către cei care contestă tot ce s-a întâmplat în ultimele patru luni, pentru cei care contestă momentul în care aflăm, iar la noi este valabil și pentru cei, o parte a eșichierului politic, care consideră că tot ce a fost poate fi folosit în interes politic în acest moment”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri