Caută
Close this search box.

Rusia încheie cu succes primele teste pe oameni pentru un vaccin anticoronavirus

vaccin

Rusia a anunţat miercuri că a încheiat primele teste clinice pe oameni ale unui vaccin împotriva noului coronavirus.

Aceste teste – efectuate de către Ministerul rus al Apărării şi Centrul de Cercetare Epidemiologică şi Microbiologică Nikolai Gamaleia – au început la jumătatea lui iunie, într-un prestigios spital militar de la Moscova, asupra unui grup de voluntari constând în principal din militari ruşi, dar şi civili.

Primul grup, alcătuit din 18 voluntari, ”şi-a încheiat participarea şi a părăsit spitalul”, a anunţat miercuri, într-un comunicat, Ministerul rus al Apărării.

Principala sarcină cu privire la acest grup a fost verificarea securităţii vaccinului şi toleranţei organismului uman faţă de compoziţia acestuia, a anunţat ministerul, citat de News.ro.

Voluntarii au stat la spital 28 de zile după vaccinare, care a avut loc la 18 iunie, şi au fost supuşi unor examene zilnice.

În această perioadă, funcţiile vitale ale acestora au rămas ”în limite normale”, fără ”să se înregistreze vreun efect grav de nedorit sau complicaţii”, dă asigurări Ministerul rus al Apărării.

”Imunitatea lor este bună, anticorpii sunt pe cale să se formeze, iar ei (voluntarii) sunt protejaţi de coronavirus”, a declarat Svetlana Volcihina, medic terapeut şi una dintre coordonatorii testelor, într-o înregistrare video difuzată de Ministerul Apărării.

”Ştim acum că suntem protejaţi 100% şi nu ne este frică să ieţim de aici”, a declarat în înregistrarea video, la ieşirea din spital, un militar angajat care a participat la teste.

Un al doilea grup de voluntari, de 20 de persoane, care a fost vaccinat la 23 iunie, se află în prezent la izolare, la spital, sub control medical.

Testele clinice ale acestui vaccin urmează să se încheie definitiv până la sfârşitul lui iulie, precizează ministerul.

Rusia înregistrează 746.369 de contaminări cu noul coronavirus şi 11.770 de morţi din cauza Covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri