Caută
Close this search box.

Tăriceanu cere guvernanţilor să dea bani, că doar nu dau de la ei

tăriceanu

Mesaj violent postat de Călin Popescu Tăriceanu, pe Facebook, prin care le cere guvernanţilor să dubleze alocaţiile pentru copii şi să mărească pensiile cu 40%. „Măi, nemernicilor, găsiţi bani pentru orice, doar pentru mărirea alocaţiilor şi a pensiilor nu?”, a scris Tăriceanu.

„Victorieeeeee, anunţa pe 14 februarie 2019 tânărul parlamentar Robert Sighiartău, secretarul general al PNL. Victorieeeeee, am trecut în Parlamentul României o lege care va dubla alocaţiile copiilor! Peste 4 milioane de copii vor beneficia de alocaţii mărite, motiv de bucurie şi mândrie. Aşa se bătea cu pumnul în piept tot PNL-ul!

Ce a făcut atunci guvernul PSD-ALDE? Am amânat plata alocaţiilor aşa cum o face guvernul PNL? Am inventat motive ca să dăm doar 10-20% din dublare? Nu! Am înţeles mesajul şi am găsit bani să dublăm alocaţiile, aşa cum s-a hotărât în Parlament!

Astăzi Guvernul PNL trebuie să pună în aplicare o lege dată tot de Parlament, o lege pe care au votat-o şi ei, şi pe care preşedintele lor a promulgat-o: dublarea alocaţiilor pentru copii! Îi vedeţi cum îşi smulg părul din cap? Aţi mai auzit atâta vaiet? De parcă ar da banii de la ei din buzunar! Motive şi paramotive să justifice amânarea sau mărirea cu doar 10-20% a alocaţiilor!

Măi, nemernicilor, găsiţi bani pentru orice, doar pentru mărirea alocaţiilor şi a pensiilor nu? Aţi împrumutat peste 100 de miliarde de lei în 9 luni de când guvernaţi şi nu am văzut vreun ban! Găsiţi bani pentru rachete, găsiţi bani pentru materiale sanitare supraevaluate, găsiţi bani de cumpărat mass-media şi doar pentru alocaţii şi pensii nu mai găsiţi?

Scotociţi-vă bine prin buzunare şi găsiţi sau, dacă nu, plecaţi, pentru că vor fi nişte oameni sănătoşi la cap în ţara asta care să respecte o lege dată de Parlament!”, a scris Tăriceanu, pe Facebook.

Surse guvernamentale anunţă că alocaţiile pentru copii vor creşte în această săptămână. Însă nu vor fi dublate, aşa cum a votat majoritatea PSD în Parlament.

Potrivit surselor, creşterea alocaţiilor ar urma să fie de 10% – 20%. Proiectul ia în calcul şi o majorare progresivă anuală a alocaţiilor pentru copii, în funcţie de cât va permite bugetul. Este de aşteptat să se ajungă la dublarea acestora într-un termen cuprins între 2 şi 5 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri