Rețeaua socială Twitter a fost miercuri spre joi noaptea asediată de hackeri care au spart conturi și, ulterior, au derulat o campanie de crypto scam.

Conturile deținute de Barack Obama, Joe Biden, Elon Musk, Bill Gates, Jeff Bezos, Apple, Bitcoin, Ripple, Binance și alții au postat noaptea trecută mesaje care încurajau utilizatorii să plătească cu monede virtuale în ceea pare a fi o escrocherie.

Aceasta a fost doar prima etapă. La puțin timp, a fost inițiată a doua etapă, în care aceeași escrocherie a fost derulată pe conturile deținute, printre alții, de Kim Kardashian West, Wiz Khalifa, Warren Buffett, YouTuber MrBeast, Wendy’s, Uber, CashApp și Michael Bloomberg.

În spatele acțiuni s-au aflat hackeri care au dobândit acces la conturile personalităților după ce au spart conturile interne ale angajaților Twitter și au folosit la instrumentele de moderare și administrare ale acestora, scrie Profit.ro.

Namesilo, operatorul domeniului folosit de hackeri pentru site-ul pe care trimiteau pentru plată, a blocat rapid accesul la acesta. Pentru a bloca campania hackerilor, Twitter a dezactivat, temporar, capacitatea tuturor utilizatorilor de a posta mesaje noi. Se pare că hackerii ar fi folosit o schemă de inginerie socială clasică pentru a accesa cel puțin un cont al unui angajat Twitter.

Compania americană încă nu a oferit detalii privind atacul.

 

 

639 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here