Caută
Close this search box.

Valer Dorneanu, preşedintele CCR, crede că declaraţiile lui Orban sunt inadmisibile

valer dorneanu

Preşedintele CCR, Valer Dorneanu, l-a atacat violent pe premierul Ludovic Orban, la Antena 3. ”Declaraţiile premierului Orban sunt inadmisibile”, a declarat Dorneanu. El a comentat îndemnul lui Orban, ca românii să nu respecte decizia CCR privind carantinarea. ”Foarte corect”, a reacţionat Gâdea.

„Eu aproape că nu pot concepe cum un prim-ministru, care e responsabil de tot ceea ce se întâmplă în ţară, să spună aşa ceva. Este inadmisibil, repet, ca un prim-ministru să îndemne populaţia să nu respecte deciziile Curţii Constituţionale. Nu a citit textele din Constituţie, care spun că acestea sunt obligatorii?”, s-a întrebat retoric Dorneanu.

Declaraţia premierului care l-a înfuriat pe Dorneanu: „CCR nu e la prima decizie care zădărniceşte eforturile noastre pentru a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor. Între starea de urgenţă şi de alertă a anulat amenzile şi a interzis autorităţilor să dea amenzi în baza actelor normative care fuseseră în vigoare.

Recomandarea mea către cetăţeni e să respecte reglementările în vigoare, pentru că sunt pentru a se proteja pe sine şi pe ceilalţi. Cât timp ai fost în zona cu risc maxim sau în contact cu persoane infectate, în urma anchetei epidemiologice se constată asta, e posibil să fii infectat, trebuie să stai în izolare.

E cererea, recomandarea, rugămintea mea către cetăţeni să nu ţină cont de deciziile Curţii Constituţionale, să acţioneze responsabil, că până acum şi chiar dacă va exista o perioadă până va exista o lege, aici depinde şi de Parlament”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri