Numeroase cazuri de infectare cu noul coronavirus au fost înregistrate în rândul personalului din sistemul de penintenciare în perioada 14-20 august.

Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP) anunţă, joi, că, din totalul cazurilor raportate, doar 44 de poliţişti de penitenciare încă urmează conduita terapeutică stabilită de specialiştii Ministerului Sănătăţii, până la vindecare.

Cazurile active de îmbolnăvire nu ridică dificultăţi pentru asigurarea continuităţii misiunilor specifice unităţilor subordonate, fiind menţinută aplicarea prevederilor Planului de măsuri pentru sistemul penitenciar, după încetarea stării de urgenţă.

Verificările specifice pe linie medicală – triaj epidemiologic, monitorizare zilnică, nu au relevat existenţa unor simptome specifice COVID-19 în rândul persoanelor private de libertate.

COVID-19 bântuie prin închisorile din România! Ce se întâmplă în penitenciarul unde se află Liviu Dragnea

În ultima perioadă, România se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de îmbolnăviri cauzate de noul coronavirus. Epidemiologii avertizează că nerespectarea măsurilor de protecție poate avea ca rezultat o depășire a tuturor predicțiilor făcute până acum. Azi, autoritățile au raportat încă un record negativ – 799 de îmbolnăviri în ultimele 24 de ore -, iar în acest context dificil totul se desfășoară ca pe un ”front de luptă” unde ”ucigașul nevăzut” nu se predă. GÂNDUL.RO a aflat situația reală la nivelul penitenciarelor din România, în criza coronavirusului, și o prezintă în exclusivitate.

 

268 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here