Caută
Close this search box.

Tudorel Toader face campanie electorală PSD, la Botoşani

tudorel toader

Liga Studenţilor din Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi îl acuză pe rectorul Universităţii, Tudorel Toader, că se implică în susţinerea candidaţilor PSD la Primăria Municipiului Botoşani şi la Consiliul Judeţean Botoşani, folosindu-se de imaginea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”.

Candidatul PSD la Primăria Botosaniului, Cosmin Andrei, viceprimar al oraşului, a anunţat că, mulţumită discuţiilor purtate de parlamentarii PSD cu Tudorel Toader, la Botoşani se va înfiinţa o extensiune a universităţii.

„Pot să anunţ cu bucurie că a mai fost realizat un pas pentru înfiinţarea Extensiunii de la Botoşani, a Universităţii ‘Alexandru Ioan Cuza’ din Iaşi. Azi, la Primăria Municipiului Botoşani, a ajuns adresa semnată de conducerea universităţii, prin care se solicita realizarea unui parteneriat între cele două instituţii.

Acest lucru a fost posibil în urma discuţiilor pe care le-am purtat, împreună cu doamnă senator Doina Federovici, candidatul PSD pentru conducerea Consiliului Judeţean Botoşani şi domnul deputat Marius Budăi, cu rectorul universităţii ieşene, profesor universitar doctor, domnul Tudorel Toader.

În urma acestei proceduri, tinerii absolvenţi de liceu din Botoşani vor putea urma cursuri universitare chiar aici, nemaifiind nevoiţi să plece în alte judeţe pentru a obţine o diplomă de licenţă.

Mă bucur că am contribuit la realizarea acestei extensiuni, cu atât mai mult cu cât şi eu sunt absolvent al Universităţii Alexandru Ioan Cuza, Iaşi. Acesta este încă un exemplu că ne pasă de educaţia copiilor noştri iar tinerii se afla în atenţia noastră. Realizăm demersuri pentru binele şi viitorul lor”, a anunţat candidatul PSD.

„Liga Studenţilor (LS IAŞI) condamnă ferm aceste acţiuni de implicare politică a rectorului Toader şi îi solicită acestuia să dezbată viitorul universităţii în cadrul comunităţii academice, nu în filialele partidelor politice,” se arăta într-un comunicat al organizaţiei.

„Practic, Toader a trimis din partea Universităţii Alexandru Ioan Cuza o adresă către cabinetul viceprimarului municipiului Botoşani, Cosmin Ionuţ Andrei (PSD), prin care se propune înfiinţarea unui număr de 11 specializări în cadrul a 6 facultăţi, sub formă de extensie universitară.

Propunerea Universităţii vine în urma discuţiilor pe care cei doi le-au purtat, alături de senatorul Doina Federovici, candidatul PSD la Consiliul Judeţean Botoşani şi deputatul PSD Marius Budăi, aşa cum reiese dintr-un comunicat de presă al PSD Botoşani şi dintr-o postare publică a lui Cosmin Andrei, pe o reţea de socializare.

Aceştia vor să pună bazele învăţământului superior la Botoşani şi transformarea oraşului într-unul universitar, cu perspective reale de afirmare şi de atragere a marilor companii internaţionale, cu angajaţi bine pregătiţi şi bine plătiţi, cu menţiunea că 12% dintre studenţii Universităţii Alexandru Ioan Cuza sunt din Botoşani.

Propunerea are un vădit caracter electoral, fiind avansată în prag de campanie şi nefiind dezbătută în plenul comunităţii academice”, a anunţat Liga Studenţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri