Poliția Capitalei anunță că s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, ”în urma unei postări pe o rețea de socializare” făcută de un bărbat de 60 de ani, Viorel Gongoi, care a fost depistat și condus la audieri.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că este vorba de Viorel Gongoi, cunoscut drept fiul Mamei Omida, un reprezentant al Staborului Ţigănesc, care i-a acuzat de corupție pe polițiști.

În cuprinsul actului de sesizare din oficiu reiese că în data de 24.08.2020, în spațiul virtual a fost lansată o sesiune video „în timp real”, pe durata căreia, un bărbat utilizează în mod frecvent expresii și opinii ce se pot constitui ca acte de incitare la discriminare la adresa unor categorii sociale și profesionale, la adresa statutului și instituțiilor sale, dar și a poporului român.

Bărbatul de 69 de ani, identificat, a fost depistat și condus la audieri.

Cercetările sunt continuate de Serviciul Investigații Criminale din Poliția Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare.

Viorel Gongoi i-a transmis un mesaj lui Marcel Vela:

„Deci dacă vrei despre departamentul ăsta al Poliţiei Capitalei, întrabă-mă pe mine, că îţi spun eu. Nişte **** care se vinde pe 200 de dolari. O să îţi dau un dosar din care reiese…băi, Vela… probe indubitabile (…) Băi treziţi-vă băi la realitate. Voi nu sunteţi de FBI. Sunteţi nişte **** miliţieni, bă! Ce antiterorism? Băi, câţi oameni cu bombe ai descoperit tu în România? Băi, Vela! Ce mari terorişti aţi descoperit, mă? (…) Păi tu, dacă se bate doi jegoşi, doi ţigani, un cioban şi un ţigan, tu îi ridici la rang de clan?”, a declarat Gongoi într-un clip preluat de Antena 3.

Viorel Gongoi a șters prima înregistrare în care îi acuză pe polițiști că sunt corupți și a postat o nouă înregistrare în care își motivează gestul de a ataca Poliția deoarece o consideră vinovată pentru arestarea unuia dintre băieții săi care a decedat în penitenciar ulterior.

De asemenea, Gongoi acuză Ministerul de Interne și mass-media că atacă toată etnia rromă folosind cuvântul clan atunci când se referă la orice scandal care împlică și rromi.

1.042 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 5 =