Caută
Close this search box.

Alertă la granițele României! COVID a scăpat de sub control

coronavirus

Îngrijorare mare la granițele României. O țară vecină a înregistrat încă un record de cazuri de infectare cu noul coronavirus. Noua situație creează alertă în Europa.

Odată cu relaxarea trepatată a măsurilor, Europa se confruntă cu creşteri ale numărului de contaminări, iar în Ungaria situația este și mai dificilă. Țara vecină cu România bate zilnic record după record, cu 510 cazuri confirmate numai ieri, după ce în primăvară a reuşit să controleze răspândirea coronavirusului.
De la începutul pandemiei, în Ungaria au fost infectate cu noul coronavirus 7.892 de persoane, dintre care 624 au decedat, iar peste 3.900 s-au vindecat. În prezent sunt peste 3.300 de cazuri active de infectare, 43% dintre acestea fiind înregistrate în orașul Budapesta.
De altfel, peste 200 dintre îmbolnăvirile raportate în ultima zi la nivel național au fost înregistrate în capitala Ungariei, iar 93 în județul Pesta din centrul țării. Unitățile de învățământ au fost deschise în data de 1 septembrie în Ungaria, iar potrivit ultimelor informații făcute publice de autorități, cursurile au fost suspendate temporar în șase școli din cauza unor cazuri de infectare cu noul coronavirus, informează Rador.
Cu doar o zi înainte, în Ungaria, autorităţile au anunţat cel mai mare număr de cazuri de coronavirus de până acum, înregistrate într-o singură zi – 510. Infectările au explodat în ţara vecină după întoarcerea oamenilor din concediu şi începerea noului an şcolar la 1 septembrie.

Totodată, având în vedere explozia valului de infecări, la începutul acestei luni, autorităţile ungare au introdus reglementări mai stricte la frontiere, restricţionând accesul cetăţenilor străini pe teritoriul Ungariei.

Totuși, măsurile impuse nu au durat prea mult. Cu doar o zi în urmă, autoritățile ungare au decis să permită călătoriile în scop de afaceri, precum şi prezenţa spectatorilor din străinătate la evenimente internaţionale sportive sau culturale. Există totuși și o serie de condiții: cetățenii care intră în țară trebuie să dovedească faptul că au bilete pentru astfel de manifestări şi să prezinte rezultatele unui test negativ pentru infecţia cu coronavirus, dar trebuie să părăsească teritoriul ungar în maximum 72 de ore.

Ucraina înregistrează un număr record de noi cazuri
Ucraina a înregistrat un număr record de 2.836 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, a anunţat sâmbătă Consiliul Naţional de Securitate, în creştere faţă de numărul record înregistrat cu o zi înainte de 2.723 de noi cazuri, relatează Reuters.

Ucraina a impus o interdicţie temporară de intrare în ţară pentru majoritatea cetăţenilor străini, până pe 28 septembrie, şi a prelungit măsurile de restricţie până la sfârşitul lunii octombrie pentru a stopa o creştere recentă a cazurilor de COVID-19.

Consiliul de Securitate a declarat că în total în Ucraina au fost înregistrate 133.787 de cazuri de coronavirus până pe 5 septembrie, dintre care 2.811 de decese şi 61.649 de persoane însănătoşite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri