Caută
Close this search box.

Ciolacu: „Nesimţiţilor! Iohannis și Orban au umilit destul persoanele în vârstă”

ciolacu

Marcel Ciolacu lansează un nou atac la adresa lui Klaus Iohannis şi Ludovic Orban, susţinând că aceştia „au umilit destul persoanele în vârstă”. El anunţă că PSD va vota din nou creşterea pensiilor cu 40%.

„Rămânem consecvenţi! Mâine (n.n.: astăzi) vom vota în Parlament creşterea pensiilor conform legii! Iohannis şi Orban au umilit destul persoanele în vârstă!

I-aţi fugărit cu poliţia şi i-aţi amendat în starea de urgenţă! I-aţi ţinut la cozi în fata spitalelor, fără acces la tratament! I-aţi ţinut fără medicamente esenţiale, aşa cum este Euthyrox, iar acum vă plângeţi că se îmbolnăvesc! Nu le-aţi dat nicio mască din cele promise, dar îi amendaţi dacă nu au!

AJUNGE!

Orice guvern normal la cap îşi respectă seniorii! Nu îşi bate joc de ei! Sunt părinţii şi bunicii noştri, nesimţiţilor! Sunt oamenii care v-au crescut, nu povara de care nu ştiţi cum să scăpaţi mai repede acum!

N-aţi făcut nimic pentru ei! Aplicaţi legea măcar! Opriţi-vă din furat şi veţi avea bani pentru pensii! Sunt 5 milioane de pensionari care aşteaptă să li se facă dreptate! Să-i vedem mâine pe cei care se opun acestei dreptăţi”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Parlamentul se va reuni marţi, de la ora 13,00, în plen, pentru rectificarea bugetară. Decizia a fost luată luni de Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor.

Comisiile de buget ale celor două Camere au dat pe 16 septembrie raport de adoptare cu amendamente rectificării bugetare.

Cel mai important amendament aprobat de comisii a fost cel care abroga articolul potrivit căruia punctul de pensie se majorează cu 14%, în acest fel rămânând în vigoare legea sistemului public de pensii, care prevede creşterea acestuia cu 40%.

Toate amendamentele adoptate au fost propuse de PSD. La dezbaterile din comisii nu au participat parlamentarii PNL.

Premierul Ludovic Orban anunţat luni că Guvernul va ataca la CCR legea de rectificare bugetară dacă aceasta va trece de votul Parlamentului.

„Cu siguranţă vom ataca la CCR. Orice fel de lege care nu prevede sursa de finanţare este neconstituţională şi noi, că Guvern, vom ataca la CCR orice lege care nu prevede sursa de finanţare”, a declarat premierul.

„Bugetul nu îşi mai poate permite nicio creştere a cheltuielilor. România se afla într-un pericol extrem de mare. Fac apel la toate forţele politice să nu sprijine în Parlament raportul adoptat de comisia de buget, pentru că va atrage consecinţe nefaste asupra economiei. Cred că e de ajuns şi trebuie pus punct acestui mod iresponsabil de a face politica”, a mai arătat premierul.

Ludovic Orban a afirmat că amendamentele adoptate în comisia de buget vor duce la o creştere a cheltuielilor de 1,7% din PIB pe anul 2020 şi o creştere de 4,8% din PIB pe 2021. „Este total nesustenabila şi asta e însoţită şi de amendamentul bizar al lui Orlando care duce la 40% plafonul de îndatorare”, a adăugat şeful Executivului.

„PSD, prin această modificare a rectificării bugetare, a transmis mesajul că vrea să bage România în incapacitate de plată”, a subliniat Orban.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri