Caută
Close this search box.

Cum ne influențează consumul de fructe și legume bio starea de bine?

Din ce în ce auzim cât mai des recomandarea nutriționiștilor de a consuma cât mai multe fructe și legume, dar neapărat de sezon, pentru un aport optim de vitamine și minerale, benefice sănătății corpului.

Vânzările de produse bio au crescut cu 20 de procente. Produsele ecologice sunt cele care au crescut în medii fără pesticide, fără îngrășăminte chimice și fără aditivi.

O dietă bazată pe fructe și legume a fost dintotdeauna asociată cu o îmbunătățire a stării de bine și de sănătate a organismului.

Fructele și legumele bio, odată culese, trebuiesc și consumate, pentru că nu rezistă mult, însă ne bucurăm de cât mai multă sănătate.

Stilul acesta de a mânca de sezon și local ne ajută și din punct de vedere al sănătății, dar și ca buget. Legumele și fructele de sezon și locale sunt mult mai sănătoase decât cele aduse de peste hotare. Cele locale sunt proaspete și pline de nutrienți, cele de import, datorită timpului necesar transportului, nu mai pot fi considerate atât de proaspete.

Echilibrul unei vieţi sănătoase stă în adaptarea noastră la fiecare sezon în parte, iar de aici şi recomandarea de a mânca produse de sezon și mai ales, produse bio.
Este bine ca fructele de sezon, atunci când sunt proaspete, să fie consumate în starea lor naturală, pentru a nu-și pierde din nutrienți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri