Caută
Close this search box.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: Elevii și profesorii vor primi măști gratuite din bumbac Cosmin Ruscior

Școala va începe în sistem mixt în Sectorul 6, declară la RFI primarul PSD Gabriel Mutu. El precizează că elevii, profesorii și personalul nedidactic vor primi măști gratuite și că școlile din Sector au fost dotate cu camere web, pentru transmiterea cursurilor în format online.

Gabriel Mutu spune că școala va începe în sistem mixt în Sectorul 6: ”Clasele 0-IV, clasa a VIII-a, a XII-a și a XIII-a, cu prezență obligatorie. Pentru celelalte clase, cursurile se vor derula în format mixt, respectiv jumătate prezență în clase, jumătate în online. La nivelul Sectorului 6, din momentul în care am sesizat că Ministerul Educației, Guvernul României, nu va asigura echipamentele necesare, am derulat procedurile și în acest moment pot să spun că toate clasele din școlile din Sectorul 6 sunt dotate cu laptopuri performante, camere web pentru transmiterea cursurilor în format online, inclusiv am achiziționat tablete pentru copiii care erau înscriși în programul pe care Ministerul Educației îl ceruse, de fapt, lista cu copiii care provin din familii vulnerabile, deci le-am achiziționat tablete”.

Primarul Sectorului 6 anunță că elevii și profesorii vor primi gratuit măști din bumbac: ”Am dispus achiziționarea de măști din bumbac refolosibile pentru toți copiii, pentru cadrele didactice și pentru personalul nedidactic. Am stabilit ca absolut toate cadrele didactice, personalul nedidactic și copiii, elevii, să primească măști din bumbac. În primă fază, vom asigura câte două măști de copil, de elev, profesor și ulterior, la două săptămâni distanță, vom mai asigura încă două, astfel încât fiecare elev să poată avea aceste măști curățate, spălate, în fiecare dimineață, când vin la școală”.

Gabriel Mutu precizează că au fost montate și separatoare din policarbonat: ”Suplimentar, pentru că la clasele 0-IV și clasele terminale, neavând posibilitatea să asigurăm acea distanțare de un metru, am fost puși în situația să montăm separatoare din policarbonat și aici aș vrea să fac o mențiune tehnică, să nu se mai folosească termenul de plexiglas, pentru că plexiglasul este un material casant, extrem de periculos, care nu poate fi folosit pentru acest tip de separator”.

Primarul Sectorului 6 mai explică în interviul acordat RFI ce se va întâmpla cu școlile în renovare, care încă au schelele pe ele, deși anul școlar începe în câteva zile, motiv pentru care elevii vor fi nevoiți să învețe în containere. Gabriel Mutu spune că sunt clase modulare, care ”arată impecabil”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri