Caută
Close this search box.

Galați, primul județ care anunță cum vor începe elevii cursurile

Galaţiul este primul judeţ unde Inspectoratul școlar a anunţat cum vor începe elevii cursurile în 14 septembrie.

Într-o singură comună rata de infectare cu COVID-19 este atât de mare, încât cursurile vor începe doar online, conform scenariului roşu. Alte 4 localităţi din judeţul Galaţi sunt în zona galbenă.

În comuna Suhurlui din Galați, rata de infectare cu SARS-CoV-2 este cu mult peste 3 cazuri la mia de locuitori, așa că Inspectoratul școlar și Direcția de sănătate publică au decis ca elevii să rămână acasă, anunță TVR.

În localitate sunt peste 200 de elevi. Părinții sunt nemulțumiți, mai ales că mulți copii nu au tablete și nu știu cum se vor descurca doar online.

Până acum, din cele 8.000 de tablete solicitate în tot județul, primăriile au cumpărat mai puțin de jumătate.

În alte patru localități din județul Galați, școala va începe în scenariul galben, pentru că există mai mult de un caz de infectare la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Asta înseamnă că preşcolarii, elevii din ciclul primar şi cei din anii terminali vor merge cu prioritate la școală. Ceilalți vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariile după care vor învăța elevii vor fi actualizate permanent în fiecare județ din țară, iar în funcție de situația epidemiologică locală, se poate modifica modul în care copiii merg la școală.

Decizia o iau Comitetele pentru situaţii de urgenţă, la propunerea şcolilor și a inspectoratelor școlare.

Direcţiile de sănătate publică din toată ţara sunt aşteptate să anunțe luni cum vor începe elevii şcoala, în funcție de situația epidemiologică locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri