Oxford şi AstraZeneca au început fabricarea primelor 30 de milioane de doze din unul dintre cele mai avansate vaccinuri anti-Covid-19 din lume.

Guvernul britanic speră să obţină un vaccin, foarte aşteptat, împotriva noului coronavirus – la începutul anului 2021, a anunţat ministrul britanic al Sănătăţii, Matt Hancock, relatează AFP.

Întrebat despre progresele în privinţa vaccinului produs de către laboratorul farmaceutic britanic AstraZeneca, ministrul a răspuns că a ”încheiat deja un contract cu privire la 30 de milioane de doze”.

”De fapt ei încep deja să fabrice aceste doze, înainte de aprobarea (vaccinului) (…). Aşadar, dacă este aprobat, noi vom fi pregătiţi să-l desfăşurăm”, a declarat la postul de radio LBC Hancock.

”Cel mai bun scenariu” este cel al aprobării vaccinului anul acesta, însă Matt Hancock consideră că ”cel mai probabil (vaccinul va fi aprobat) la începutul anului viitor, în primele luni ale anului viitor”, conform News.ro.

Proectul vaccinului împotriva covid-19 al AstraZeneca şi al Universităţii Oxford alimentează multe aşteptări, mai ales în Regatul Unit, cea mai afectată ţară din Europa ca numnăr de morţi din cauza covid-19 – 41.551 de decese.

Numărul persoanelor contaminate cu noul coronavirus a urcat puternic în ultimele zile, iar duminică s-au înregistrat aproape 3.000 de cazuri, ocreştere ”îngrijorătoare” în opinia ministrului britanic al Sănătăţii.

Hancock a subliniat că tinerii – mai ales popuaţia cu vârste cuprinse între 17 şi 21 de ani – prezintă un număr mare de infectări noi şi a îndemnat la respectarea gestutilor-barieră.

Pentru a apăra ţara de noi infectări cu covid-19, Londra a impus o o carantină de 14 zile călătorilor care se întorc dintr-o ţară în care a crescut puternicul numărul contaminărilor, precum Franţa.

158 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here