Cercetătorii de la Universitatea Oxford au anunţat miercuri că vor analiza dacă Adalimumab, cel mai bine vândut medicament prescris din lume – prin prisma veniturilor totale generate -, ar putea fi utilizat ca tratament eficient în cazul pacienţilor diagnosticaţi cu COVID-19, informează Reuters.

Adalimumab, care este comercializat sub numele de Humira de compania AbbVie, este un antiinflamator din clasa medicamentelor de tip anti-factor de necroză tumorală (anti-TNF). Studiile recente au arătat că pacienţii cu COVID-19 care iau deja medicamente anti-TNF pentru boala inflamatorie intestinală şi artrita inflamatorie sunt mai puţin expuşi în faţa riscului de a necesita spitalizare, au explicat cercetătorii de la Universitatea Oxford, potrivit Agerpres.

Studiul de la Oxford, denumit AVID-CC, vizează tratarea pacienţilor în cadrul comunităţii, în special în azilurile de bătrâni. La acest studiu vor participa 750 de pacienţi din centre de tratament comunitare din Marea Britanie.

Medicamentul Humira este folosit pentru a trata o gamă amplă de afecţiuni, inclusiv artrita reumatoidă, boala Crohn, colita ulcerativă şi psoriazisul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.