Caută
Close this search box.

Piscinele interioare rămân închise, întrucât este dificil de păstrat distanţa fizică

Guvernul va menţine închise piscinele interioare, întrucât este dificil de păstrat distanţa fizică în astfel de spaţii, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, Răzvan Pârjol, secretar de stat pentru domeniul turismului în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

„Hotelurile sunt deschise, restaurantele sunt deschise, rămâne problema piscinelor. Nu este oportună în acest moment deschiderea piscinelor interioare, întrucât este dificil să păstrezi distanţarea fizică, pentru a evita propagarea virusului. Acest lucru este valabil şi în cazul procedurilor balneare care implică bazinele cu apă. În schimb, în restaurante sunt spaţii bine delimitate”, a precizat oficialul ministerial.

Potrivit acestuia, pe măsură ce lucrurile vor evolua pozitiv, decizia Guvernului va putea fi modificată pe viitor, dar deocamdată nu este momentul.

Agerpres a solicitat poziţia oficială a Guvernului după ce, tot miercuri, patronatele din turismul balnear au cerut Guvernului redeschiderea centrelor de tratament balnear şi a piscinelor interioare.

Operatorii au arătat că aceste lucruri contribuie la creşterea imunităţii şi, implicit, la scăderea riscului ca oamenii să se îmbolnăvească de Covid şi de alte boli, au susţinut, reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), într-o conferinţă de presă.

Astfel, prin faptul că piscinele şi staţiunile balneare rămân închise, Guvernul face de fapt mult mai rău decât bine, în condiţiile în care majoritatea celor care fac astfel de tratamente sunt pensionari, iar lipsa acestor proceduri duce la deteriorarea stării lor de sănătate, susţin aceştia.

„Turismul balnear aduce în staţiunile balneare circa un milion de turişti. Circa 90 – 95% sunt cetăţeni români. Dintre aceştia, 40% sunt cei care vin prin Casa Naţională de Pensii, deci oameni vulnerabili. Aceşti oameni sunt foarte serioşi şi sunt foarte corecţi în ceea ce priveşte igiena şi purtatul măştii.

Aceşti 40% sunt oameni de peste 65 de ani cărora pur şi simplu li se prelungeşte viaţa, trăiesc mai mult datorită tratamentelor balneare. Ceilalţi vin la tratamente unii pentru prevenţie, alţii vin în zonele de spa şi wellness pentru relaxare”, a spus Nicu Rădulescu, preşedintele OPTBR.

Janos Fulop-Nagy, prim-vicepreşedintele OPTBR, a precizat că şi oamenii tineri şi activi au o nevoie foarte mare de centre de relaxare şi să respire aer curat, departe de marile oraşe poluate.

„Nu există în acest moment nici o raţiune de nici un fel ca staţiunile balneare să fie închise. România este singura ţară din Uniunea Europeană unde sunt închise staţiunile balneare, centrele de tratament şi piscinele interioare”, a subliniat Nicu Dumitrescu.

El a completat că multe dintre companiile din acest sector sunt aproape de insolvenţă şi faliment, iar specialiştii care s-au format în domeniu au început să plece din ţară.

„Am trimis două adrese Guvernului, una la începutul lunii iulie şi alta la finalul lunii august, dar nu am primit niciun răspuns, niciun feed-back.

Nu cunoaştem motivele pentru care încă nu funcţionăm, pentru că este dovedit ştiinţific faptul că virusul nu se propagă prin apă”, a atras atenţia preşedintele OPTBR.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri