Caută
Close this search box.

PSD, prin fostul ministru de Externe Corlăţean, nou mesaj antieuropean oribil

titus corlăţean

Vicepreşedintele Senatului, Titus Corlăţean, preşedintele Departamentului de politică externă al PSD, a declarat că trimiterea la Parlament, pentru reexaminare, a Legii de declarare a zilei de 4 iunie ca Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest ruşinos, care îl descalifică pe preşedintele Klaus Iohannis, şi a afirmat că şeful statului dispreţuieşte simbolistica naţională românească.

Corlăţean a menţionat că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi şi îl va obliga pe Klaus Iohannis să o promulge.

„Astăzi, cel care pretinde că este preşedintele tuturor romanilor a demonstrat încă o dată că este cel mai lipsit de respect pentru identitatea şi simbolistica naţională românească dintre toţi şefii de stat ai României de după 1990.

Pseudopreşedintele României a dovedit încă o dată lipsa de respect pentru sacrificiul Armatei Române în Primul Război Mondial, pentru jertfa românilor de pe o parte şi de alta a lanţului munţilor Carpaţi, care au luptat, unii dintre ei, sub ocupaţie imperială austro-ungară, înainte şi în Primul Război Mondial, pentru realizarea Marii Uniri, pentru reunificarea naţiunii române.

Acest gest este, totodată, şi o supremă desconsiderare a eforturilor uriaşe întreprinse de reprezentanţii elitei politice, diplomatice, administrative şi bisericeşti a României postbelice, de atingere a obiectivului naţional de reunificare”, a scris Corlăţean, pe Facebook.

El a ,ai spus că preşedintele „nu încetează să semene ură, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească”.

„Trimiterea la Parlament pentru reexaminare a Legii de declarare a zilei de 4 iunie că Zi a Tratatului de la Trianon reprezintă un gest ruşinos care îl descalifica încă o dată pe cel care, cu încălcarea atributelor constituţionale prezidenţiale, nu încetează să semene ura, dezbinare şi să împrăştie venin în societatea românească.

Klaus Werner Iohannis nu a fost, nu este şi nu va fi preşedintele nostru, al românilor. Este o persoană care dispreţuieşte simbolistica naţională românească şi care le refuză românilor bucuria de a sărbători, potrivit legii, recunoaşterea internaţională a Mării Uniri a Transilvaniei cu România”, a mai menţionat senatorul PSD.

El a mai spus că preşedintele nu se poate substitui voinţei Parlamentului şi Curţii Constituţionale, instituţii care au decis deja asupra oportunităţii, legalităţii şi constituţionalităţii acestei legi.

„Şi, mai presus de orice, nu poate câştiga bătălia împotriva propriului popor, a simbolisticii fundamentale româneşti, care trebuie onorată şi care trebuie să marcheze în egală măsură şi onoarea memoriei unor demni înaintaşi, care au pus mai presus de orice interesele naţionale româneşti în detrimentul altor interese, mult mai mărunte, omeneşti, egoiste, pe care în prezent le împărtăşeşte pe deplin numitul Klaus Werner Iohannis”, a adăugat Titus Corlăţean.

Corlăţean a spus că Parlamentul va duce până la capăt procesul de adoptare a acestei legi.

„Aş dori să asigur opinia publică românească, reprezentanţii Armatei Române, activi, în rezervă, în retragere sau veterani, reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române şi ai celorlalte culte din România, organizaţiile nonguvernamentale sau simpli cetăţeni, care au salutat cu căldură gestul de onoare al Parlamentului, de a adopta la 13 mai 2020 Legea de declarare a zilei de 4 iunie că Zi a Tratatului de la Trianon, că Parlamentul României va duce cu aceeaşi demnitate, până la capăt, procesul de adoptare a acestei legi şi că îl va obliga pe Klaus Werner Iohannis să promulge legea amintită”, a conchis Corlăţean.

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului, spre reexaminare, Legea pentru declararea datei de 4 iunie că Ziua Tratatului de la Trianon. Şeful statului arată în cererea de reexaminare că adoptarea de către Parlament a Legii pentru declararea zilei de 4 iunie Ziua Tratatului de la Trianon a generat numeroase critici, atât din partea experţilor, cât şi a organizaţiilor neguvernamentale, şi că ar trebui iniţiată o analiză şi largi consultări cu privire la aceasta.

Un răspuns

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri