Cu evoluții spectaculoase în aproape toate domeniile, nu este de mirare că tehnologia a avansat foarte mult și în zona proprietăților private. În ziua de astăzi, suntem toți conectați în permanență la „Internet of Things”, mai exact ne petrecem mare parte din timp online.

Cu evoluții spectaculoase în aproape toate domeniile, nu este de mirare că tehnologia a avansat foarte mult și în zona proprietăților private. În ziua de astăzi, suntem toți conectați în permanență la „Internet of Things”, mai exact ne petrecem mare parte din timp online.

Trăim în epoca de aur a expansiunii tehnologice și ne dorim tot mai mult să beneficiem de sisteme inovatoare, care să ne simplifice viața. Dacă, până nu demult, noțiunea de smart home părea inabordabilă, în prezent, avem de-a face cu o revoluție în ceea ce privește locuințele inteligente. De la aparate electrocasnice și sisteme de iluminat până la camere de supraveghere și automatizări porți, totul poate fi controlat de la distanță. Oamenii vor mai mult confort și timp liber, așa că se bucură de avantaje impresionante. Iată cum îți pot ușura viața noile tehnologii:

Locuința ta poate deveni mai sigură
Principala grijă a oricărei persoane este siguranța casei. Ei bine, unul dintre cele mai importante atribute ale unei case inteligente este faptul că pot fi combinate o mulțime de elemente care să-ți ofere o stare de liniște. În acest sens, sistemele smart home pot include camere de supraveghere, detectoare de mișcare, încuietori automatizate pentru uși, automatizări pentru porți, sistem de alarmă sau senzori de incendiu. Practic, un echipament de securizare încorporat într-o casă inteligentă va include mai multe elemente smart prin care proprietarul să poată primi alerte de securitate sau să monitorizeze activitățile în timp real, indiferent dacă este acasă ori la mii de kilometri distanță.

Poți controla toate aparatele smart din casă
Ne dorim cu toții eficientizarea proceselor și activităților zilnice pentru a avea mai mult timp liber și o viață cât mai ușoară. Aparatele utilizate într-o locuință pot contribui enorm la acest lucru, mai ales că treburile casnice ne ocupă mare parte din timp. Așadar, într-o casă smart, poți controla de pe telefonul mobil sau tabletă o mulțime de dispozitive: aspiratorul, aparatul de făcut cafea, mașina de spălat, aerul condiționat, termostatul și centrala sau sistemul audio-video. Toate tehnologiile din locuința ta pot fi centralizate într-o singură interfață și, astfel, poți avea acces la o mulțime de funcții pentru dispozitivele din casă. În mod sigur, un frigider care te anunță ce alimente mai sunt în interior ori o mașină de spălat pe care o poți porni de la birou te pot ajuta să-ți simplifici viața. Iar cum aproape orice produs electrocasnic și aparat modern poate beneficia de funcții speciale, este simplu să te bucuri de cât mai mult confort.

Beneficiezi de costuri mult mai mici
Foarte mulți oameni sunt împovărați de plata facturilor pentru utilități. Deși, o casă inteligentă poate fi considerată scumpă, în realitate, tehnologiile utilizate își amortizează rapid costurile. Spațiul tău personal poate deveni mai funcțional și mai eficient, din punct de vedere economic. În acest sens, poți gestiona consumul ținând cont de orele de funcționare ale centralei termice sau sistemului de încălzire-răcire. În funcție de preferințe și de programul tău, poți seta dispozitivele pentru a funcționa doar atunci când urmează să ajungi acasă sau ești în locuință.

Sistemul de iluminat poate conduce la economii de costuri, mai ales dacă se folosesc becuri inteligente și senzori de mișcare. Astfel, luminile se vor stinge automat, când nu este nimeni în încăpere. De asemenea, dacă locuiești la casă, poți reduce consumul de apă prin utilizarea unor echipamente smart cu aspersoare pentru udarea grădinii, prevăzute cu senzori de umiditate și temperatură.

Ai parte de o monitorizare mai bună
Produsele smart home sunt excelente și pentru monitorizarea și îmbunătățirea stilului de viață. De exemplu, cu ajutorul aparatelor inteligente poți afla cât de mult timp petreci în fața televizorului sau care sunt obiceiurile tale alimentare și de consum energetic. În funcție de informațiile obținute, poți face anumite ajustări ca să-ți construiești un mod de viață mai simplu și mai sănătos.

Avantajele locuințelor smart prezintă tot mai mult interes pentru utilizatorii de tehnologie. Practic, aproape că nu există persoană care să nu dețină cel puțin un obiect inteligent în propria casă. Noile tehnologii nu doar ne simplifică viața, ci ne oferă și mai multă siguranță, confort și control asupra activităților zilnice. De aceea, ele nu trebuie să le lipsească tuturor celor care vor să-și stabilească, permanent, prioritățile din cauza timpului extrem de limitat.

324 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 3 =