Caută
Close this search box.

VIDEO Klaus Iohannis către PSD: Încetaţi cu aceste jocuri cinice!

klaus iohannis

Klaus Iohannis a adresat noi critici PSD; după eşecul moţiunii de cenzură iniţiate de acest partid.

„Sunt unii”, a spus şeful statului, „care, în loc să fie parte a acestui efort imens de construcție, încearcă să saboteze. Mă refer la PSD. Am asistat la o situație care a frizat ridicolul”.

Iohannis a mai afirmat: „Chiar cei care au inițiat demersul moțiunii nu au fost în stare să asigure prezenţa în sală a propriilor parlamentari”. El a continuat, întrebându-se, „după eșecul previzibil și lamentabil de luni”, cui a folosit „această discuție politicianistă a PSD.
Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție și să înteleagă că politica nu se poate face urmărind mizele mici de partid”.

„Încetați cu aceste jocuri cinice, care nu fac decât să provoace neîncredere. Criza sanitară a generat reacții în lanț care au aratat eșecul acestui mod de a face politică specific ultimilor 30 de ani și patentat de PSD”, a mai spus şeful statului.

Mai jos, integral, Klaus Iohannis, declaraţii şi răspunsuri la întrebările jurnaliştilor:

Astăzi am înregistrat noi cifre îngrijorătoare. Vreau să transmit condoleanțe familiilor îndurerate. În contextul unor noi măsuri de relaxare, fac un nou apel: Dragi români, continuați să fiți responsabili. Virusul are o singură barieră, în absența unui vaccin, grija fiecăruia.
În toate țările, sistemele de sănătate au fost supuse unor presiuni extreme. România nu a făcut o excepție. Le mulțumesc cadrelor medicale pentru devotamentul lor. Fac apel la personalul medical, la manageri, la DSP să continue munca începută.
Sunt unii care în loc să fie parte a acestui efort imens de construcție, încearcă să saboteze. Mă refer la PSD. Am asistat la o situație care a frizat ridicolul.
Chiar cei care au inițiat demersul moțiunii nu au fost în stare să asigure prezenșța în sală a propriilor parlamentari.
După eșecul previzibil și lamentabil de luni, mă întreb cui a folosit această discuție politicianistă a PSD.
Sper ca pesediștii să ia în serios această lecție și să înteleagă că politica nu se poate face urmărind mizele mici de partid.
Încetați cu aceste jocuri cinice care nu fac decât să provoace neîncredere.
Criza sanitară a generat reacții în lanț care au aratat eșecul acestui mod de a face politică specific ultimilor 30 de ani și patentat de PSD

Întrebări:

Despre responabilitatea autorităților, firma care a câștigat licitația pentru măsti a anunțat că nu poate livra la timp?

Autoritățile vor face ce scrie în contract. Am înțeles că s-a început livrarea acestor măști. În rest sunt detalii pe care le pot explica cei care au încheiat contractul.
Se vor găsi soluții și la guvern și la autoritățile locale pentru măsti odată cu începerea școlii

Despre accidentul în care a fost implicat ministrul Transporturilor:

Pot să spun că e regretabil că se întâmplă un accident când în mașină se află un demnitar. Două concluzii: prima că nu e bine să te grăbești, doi se vede nevoia dezvoltării infrastructurii.
Partea bună e că n-a fost nimeni grav rănit. Asta e un noroc. În rest, autoritățile să-și facă treaba.

Despre rata mortalității legate de COVID-19 în România?

Am discutat și în ultimele zile cu ministrul Sănătății. Datele sunt îngrijorătoare. De aceea repet ca oamenii să poarte masca, să păstreze distanța, săs se spele pe mânini. Dacă nu vreți să ajungeți la spital, protejați-vă.
De când a începând pandemia, nu stăm tocmai rău, dar asta nu readuce pe nimeni în viață dintre cei care au decedat.

Escaladarea tensiunilor din Mediterana:

Evident că ne îngrijorează. aceste tensiuni care au crescut în ultimele săptămâni în estul Mediteranei nu ne fac bine, nici UE, nici NATO.
Eu sunt convins că lumea își va da seama că așa nu se rezolvă nimic și se vor întoarce la masa negocierilor

Despre detașarea lui Radu Gavriș:

Eu sunt convins că la aceste întrebări poate răspunde MAI și Poliția. Sunt chestiuni de bucătărie internă

Este diferită situația lui Bode de cea a lui Gabriel Oprea în ceea ce priveste abuzul de autoritate, ar trebui să demisioneze?

Cu greu pot fi comparate spețele (cea cu Gabriela Oprea). În acest ultim accident nu a fost vorba de nicio coloană. Ministrul s-a detașat cu mașina pusă la dispoziție legal de SPP.

Mesaj pentru profesori:

Voi avea un mesaj special, dar îl voi livra cu ocazia începerii școlii.

Dacă creșterea numărului de cazuri continuă, ar trebui renunțat la măsurile din ultima perioadă?

Deocamdată experții spun că se poate deschide anul școlar. dacă, Doamne ferește, crește numărul de persoane infectate, internate la ATI, s-ar putea apala la un timp scurt la metode care au mai fost folosite: învătământ online, școal altfel. Sper să nu ajungem acolo.

Despre scenariile referitoare la școli:

Boala nu e previzibilă. Noi speram să ajungem la sub 100 de cazuri pe zi, dar lucrurile au luat altă turnură. Asta e evoluția epidemiei. Trebuie să fim realiști, pregătiți, și să luăm măsuri când avem toate datele.

Despre traseimul în PNL, scopul scuză mijloacele, veți fi in campanie cu oameni care au măcelărit legile justiției cu Dragnea?

Eu sunt împotriva traseismului politic. Am avut întâlniri cu foști colegi din PNL și le-am zis acest lucru. Nu se ține cont de cuvântul dvs? Probabil se va ține cont tot mai mult.

Știți ce anume au promis liberalii celor de la UDMR?

Am urmărit cu oarece surprindere aceste schimbări de atitudine. Nu am informații, ar trebui să întrebați la UDMR. Nu cunosc motivația și nu-mi permit să fac presupuneri.

Italia a anunțat că așteaptă zeci de mii de muncitori români la muncile agricole. Cum vor fi protejați muncitorii români?

Am avut câteva cazuri nefericite, cred că toată lumea a tras învățămintele, mă aștept la o protecție mult mai bună

Ministrul Educației a spus că nu există termen pentru achiziția a peste 160.000 de tablete. Ați discutat cu ea?

La guvern se caută soluții pentru această problemă. Copiii au nevoie de acest sprijin. Aștept cu mare interes și eu soluția guvernului

PSD vrea ca pensiile să crească cu 40% cum vedeți demersul?

Populist, electoral, fără nici un fundament. Statul poate plăti doar 14%, guvernul a explicat de ce doar atât. Am auzit unii din PSD afirmând cu nesimțire că pensiile au fost tăiate. Nu, au fost majorate. Mai mult nu s-a putut merge. După ce economia își va reveni sigur se vor găsi soluții pentru majorările așteptate. PSd s-a jucat cu legislația, au amăgit pensionarii.

Dl Liviu Vasilescu a trebuie să demisioneze după intâlnirea cu interlopii, deși a fost un ordin, pentru a salva prestigiul insitutției. Dacă doamna procuror șef DIICOT, Hosu, care se întâlnește și dânsa acasă cu un inculpat în dosar de corupție, soțul său, pentru care DNA a cerut azi condamnare, trebuie să demisioneze? Mai ales că pe 15 septembrie va fi pronunțat verdictul în primă instanță.

E bună întrebarea, sunt convins că va fi analizată speța la CSM și vom primi un răspuns autorizat.

Dar care e poziția dvs?

Părerea mea e că CSM va da un răspuns

Dar nu vă asumați totuși o poziție ca președinte? Totuși dvs. ați semnat decretul de numire în funcție.

Eu ca președinte nu am instrumente să analizez precum CSM

Dar în cazul lui Felix Bănilă ați cerut demisi, fără să mai așteptați poziția CSM.

Mulţumesc!

Traseismul. PNL a racolat 135 de primari, iar la deputați grupul PNL a crescut cu 20%. Îi veți cere liderului PNL să nu îi pună pe listă pe traseiștii de la PSD?

Sunt împotriva traseismului, am spus și public, și celor din PNL. Ei vor avea o abordare când se pregătesc pentru alegeri. Din calitatea de președinte al României nu îi pot cere unui lider politic să nu pună pe cineva pe listă.

Dar veți cere românilor să nu voteze liste cu traseiști?

Tot timpul am cerut românilor să voteze candidați responsabili.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri