Argeșul, județul cu cea mai mică rată de infectare Covid din țară, ia noi măsuri suplimentare pentru a ține sub control pandemia. Astfel, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Argeş a decis luni să interzică evenimente tradiţionale care ar implica prezenţa unui număr mare de persoane, transmite Agerpres.

„Începând cu data de 20.10.2020, pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş se interzice organizarea şi desfăşurarea în spaţii deschise a oricărui eveniment şi/sau activitate tradiţională de tipul Focul lui Sumedru, Halloween şi alte asemenea, care generează aglomerări de persoane”, arată un comunicat al Prefecturii Argeș, instituție condusă de prefectul Emanuel Soare.

Potrivit sursei citate, hotârârea CJSU mai prevede că „este obligatorie purtarea măştii de protecţie astfel încât să acopere nasul şi gura, pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spaţiile publice închise şi deschise de pe raza administrativ-teritorială a judeţului Argeş”.

Purtarea măştii de protecţie în toate spaţiile publice din Argeş devenise obligatorie începând din 14 octombrie, conform unei decizii luate la acel moment de CJSU Argeş.

În judeţul Argeş s-au înregistrat 46 de noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor comunicate, luni, de Instituţia Prefectului. Numărul persoanelor diagnosticate pozitiv de la începutul pandemiei a ajuns, astfel, la 6.095. În spitale sunt internaţi 358 de pacienţi, dintre care 32 la ATI. De la începutul pandemiei, 5.375 de persoane din judeţul Argeş confirmate cu noul coronavirus s-au vindecat, iar 249 au murit.

În luna septembrie, Argeș ajunsese fruntaș la numărul de infectări, dar o serie de măsuri ferme și clare, urmată de controale pe scară largă, a dus la scăderea rapidă a ratei de infectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here