Caută
Close this search box.

Cristian Diaconescu deschide lista PMP București, la Senat

Cristian Diaconescu

Cum secretarul general OSCE va fi schimbat la finalul anului şi are un mandat de un an, e posibil ca Diaconescu să devină senator PMP, apoi să fie desemnat pentru un an secretar general OSCE şi să intre în Senat următorul eligibil de pe listă.

Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Eugen Tomac, va deschide lista candidaților pentru Camera Deputaților și Cristian Diaconescu va fi primul pe lista pentru Senat, în București.

Anunțul privind validarea listelor de candidați pentru alegerile parlamentare programate pentru 6 decembrie a fost făcut de Eugen Tomac, la finalul ședinței Colegiului Național al PMP.

Cristian Diaconescu este propus de România pentru a ocupa funcția de secretar general al OSCE. Candidatura sa este susținută și de SUA și Turcia.

Președintele executiv al PMP, Marius Paşcan, va fi cap de listă în județul Mureș, a mai anunțat Tomac.

„Viața merge înainte, democrația nu poate fi suspendată, motiv pentru care și noi, ca partid, ne-am pregătit de alegeri. PMP este al treilea partid ca număr de aleși după PSD și PNL, suntem încrezători în șansele noastre.

Suntem singurul partid parlamentar care a cerut în Parlament să fie pus în aplicare rezultatul referendumului din 2009, privind reducerea numărului de parlamentari. Este inadmisibil că niciun partid politic nu a depus în Parlament o inițiativa prin care să reducă numărul de parlamentari”, a declarat Tomac.

El a catalogat drept „un afront direct la adresa democrației și un mesaj de dispreț față de cetățenii români” faptul că de doi ani proiectul PMP privind aplicarea rezultatului referendumului din 2009 nu a fost dezbătut.

Totodată, întrebat dacă va atinge scorul de 10%, pe care declară că l-a stabilit, Tomac a precizat că „și după alegerile parlamentare PMP va face ceea ce trebuie pentru țară”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri