Caută
Close this search box.

Două angajate de la Serviciul de Evidență a Persoanei au fost condamnate pentru fapte de corupție

Două funcționare de la Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei (SPCLEP) Galați au fost condamnate definitiv pentru fapte de corupție, informează luni, 12 octombrie, Direcția Generală Anticorupție-Serviciul Județean Anticorupție Galați.

Pe lângă cele două angajate ale SPCLEP, a mai fost condamnată o a treia persoană care nu are nicio calitate specială, se arată în comunicatul transmis de DGA.

Conform reprezentanților DGA, Curtea de Apel Galați a admis apelurile făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați și de către două dintre persoanele inculpate, a desființat în parte sentința penală pronunțată de Tribunalul Galați și, în rejudecare, a dispus condamnarea unei inculpate, care are calitatea de referent în cadrul SPCLEP Galați, pentru săvârșirea infracțiunilor de luare de mită în formă continuată și de instigare la fals în declarații în formă continuată. Aceasta a fost condamnată la pedeapsa principală rezultantă de 2 ani și 5 luni închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

De asemenea, magistrații au dispus condamnarea unei alte inculpate, tot referent în cadrul SPCLEP pentru săvârșirea infracțiunii de luare de mită în formă continuată, la pedeapsa de 2 ani închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani.

Două funcționare au fost condamnate

Totodată, celor două funcționare li s-a aplicat o pedeapsă ce constă în interzicerea exercitării dreptului de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor, pe o perioada de 2 ani.

Cea de-a treia inculpată, persoana fără calitate specială, a fost condamnată la 3 ani și 8 luni închisoare pentru trafic de influență în formă continuată. În plus, instanța a dispus confiscarea de la inculpată, în folosul statului, a sumelor de 2.310 euro și 850 lei.

Hotărârea judecătorească în cazul celor doup angajate ale Serviciului Public Comunitar Local de Evidență a Persoanei este una definitivă.

Potrivit datelor din rechizitoriu, se pare că în cursul anilor 2013 -2014 cele două inculpate au primit, în mod direct, diverse sume de bani, bunuri sau alte foloase în vederea îndeplinirii, neîndeplinirii sau urgentării unor acte care intrau în îndatoririle acestora de serviciu, respectiv primirea și verificarea documentelor necesare eliberării cărților de identitate, precum și eliberarea acestora.

Pe de altă parte, persoana fara calitate specială a pretins si primit, sumele de 2.310 euro și 850 de lei de la mai multe persoane, dând de înțeles că are influență asupra unor funcționari publici din cadrul SPCLEP Galați, Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor Galați, Registrul Auto Român, precum și asupra angajaților unei școli de șoferi din municipiul Galați, se mai arată în comunicatul transmis de reprezentanții DGA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri