Caută
Close this search box.

Gabi Firea a rămas tot în campanie electorală: 14 autobuze hibrid vor circula pe traseul liniei 123

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a anunţat, sâmbătă, că a sosit o nouă tranşă de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, din totalul de 130 achiziţionate de Primăria Capitalei.

Cele 14 autobuze vor circula pe traseul liniei 123, care asigură legătura între Gara de Nord şi zona Vitan. În prezent, autobuzele hibrid se mai află în circulaţie şi pe liniile 133, 131, 105 şi 178.

Gabriela Firea a precizat că, în luna octombrie, urmează să sosească un lot de 29 de autobuze, iar în noiembrie încă 11, finalizându-se, astfel, livrarea celor 130 de autobuze hibrid.

„Autobuzele ultramoderne sunt prevăzute cu funcţii special destinate persoanelor cu dizabilităţi, au instalaţie de climatizare, prize USB pentru încărcarea rapidă a dispozitivelor mobile, precum şi un sistem informatic performant care permite furnizarea informaţiilor despre călătorie pasagerilor, în timp real.

Autobuzele au o capacitate de până la 107 de pasageri, 27 aşezaţi şi 80 în picioare. Motorul este Euro 6, cu emisii scăzute de noxe. Autobuzele respectă normele de poluare fonică, valoarea nivelului sonor în mers fiind mai mică de 77 dB(A)”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri