Caută
Close this search box.

Germania va folosi mii de poliţişti pentru a impune respectarea restricţiilor

Germania intenţionează să desfăşoare mii de membri ai poliţiei federale în toată ţara pentru a impune respectarea noilor restricţii legate de coronavirus începând de luni, inclusiv închiderea restaurantelor şi a barurilor, a anunţat joi ministrul de Interne Horst Seehofer, citat de Reuters.

Cancelarul Angela Merkel şi liderii landurilor germane au căzut de acord miercuri asupra unui „lockdown” de urgenţă timp de o lună, ce include închiderea restaurantelor, a sălilor de sport şi a teatrelor pentru a inversa creşterea cazurilor de coronavirus care riscă să copleşească spitalele.

„Realizarea verificărilor va fi crucială pentru a asigura succesul noilor măsuri”, a declarat Seehofer, potrivit Agerpres. „În coordonare cu statele (federale n.r.), poliţia federală va desfăşura mii de poliţişti”, a adăugat el.

Verificările sporite ar putea fi nepopulare într-o ţară prudentă faţă de supravegherea de către stat după experienţa Germaniei de Est comuniste şi a naziştilor lui Hitler.

Critici au fost exprimate de politicieni din opoziţie după ce în oraşul Essen (vest) s-a încercat recrutarea de locuitori pentru a-i raporta pe alţi cetăţeni care nu respectă restricţiile legate de coronavirus, o metodă văzută de unii ca o amintire a trecutului nazist.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri