Caută
Close this search box.

Îl mai ţineţi minte? A fost bătut pe 10 august 2018. Este europarlamentar în locul lui Clotilde Armand

vlad gheorghe

După ce Clotilde Armand își va prelua mandatul de primar al Sectorului 1, locul ei în Parlamentul European va fi ocupat de juristul Vlad Gheorghe. Acesta a fost bătut de jandarmi, în timpul protestului din 10 august 2018, imaginile devenind ulterior cunoscute în toată Europa.

Vlad Gheorghe este tânărul care a fost lovit cu sălbăticie, de un jandam, deși avea brațele ridicate. Chiar și când a căzut pe asfalt, tânărul a fost lovit în continuare de jandarm.

„Am fost lovit de un jandarm, deși aveam mâinile ridicate. Fac apel către cei care au suferit un abuz să facă plângeri, fie dacă au semne ale loviturilor, ca mine, sau dacă au luat gaze să aducă înregistrări.

Nu cred că a fost proporțională intervenția. Jandarmul era echipat complet, avea baston, eu aveam mâinile ridicate și un tricou”, spunea în anul 2018 Vlad Gheorghe, arătând urmele bătăii încasate.

 

Vlad Gheorghe are 35 de ani și este jurist specializat în drept administrativ-fiscal, fonduri europene și achiziții publice. A lucrat peste opt ani în ONG-uri și companii private ce derulau proiecte cu fonduri europene pe Infrastructură, Mediu și Resurse Umane.

Gheorghe a spus că, deși ține legătura cu avocații victimelor, nu știe ca vreuna dintre ele să fi fost chemată pentru audieri, de procurori, în Dosarul 10 August.

“Mai multă lume a spus atunci, în urmă cu un an, când dosarul a fost transferat de la Parchetul Militar, la DIICOT, că se va mușamaliza, pentru că la DIICOT este un cuib de viespi. Eu am vrut să fiu optimist.

Am considerat că este un transfer normal, pentru a se termina odată povestea cu lovitura de stat, care într-adevăr era de competența DIICOT, și că orice instituție normală, pe un subiect atât de important, era firesc să-și dorească să rezolve acuzațiile nefondate de lovitură de stat, urmând ca apoi să dea dosarul înapoi, la Parchetul Militar, pentru a fi trimis în judecată, pentru că e de competența voastră.

Ori, acum mi-e clar că acei oameni care s-au dovedit sceptici în legătură cu intențiile DIICOT au avut dreptate”, a declarat Vlad Gheorghe, pentru Spot Media, după ce DIICOT a anunțat că șefii Jandarmeriei au fost scoși de sub urmărirea penală.

“Cred că a fost un plan organizat pentru a-i albi pe acești șefi care cine știe ce-ar fi spus dacă ar fi fost trimiși în judecată. Poate ar fi spus cine i-a sunat, poate că ar fi spus de la cine au primit ordine pe telefoanele personale, poate ar fi spus multe alte lucruri.

Și atunci, pentru a nu exista acest risc, pur și simplu i-au scos basma curată, folosind acea plângere cu privire la lovitura de stat, în lipsa căreia DIICOT n-ar fi avut posibilitatea să ia vreodată dosarul de la Parchetul Militar”, a subliniat Gheorghe.

“În opinia mea a fost un plan coordonat, înțeleg că există informații contradictorii, că procurorul care a dat această marsavie de soluție și-a depus cererea de pensionare acum o săptămâna… e greu de verificat pentru că aceste cereri de pensionare nu devin publice decât în momentul de acceptare de către CSM”, a mai declarat Vlad Gheorghe atunci.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri