Activitatea din Secţia Medicină internă a Spitalului Orăşenesc Balş, unde erau îngrijiţi şi pacienţi cu COVID-19, a fost suspendată pentru o săptămână. Șapte asistenți și infirmieri din această secţie au fost testaţi pozitiv pentru infecţia cu SARS-CoV-2, iar una dintre asistentele infectate a murit, a declarat luni, pentru Agerpres, managerul unităţii medicale, Carmen Daniela Grigoriu.

Asistenta, în vârstă de 47 de ani, a murit luni dimineață la Spitalul Municipal Caracal.

Iar o infirmieră de la aceeași secție, testată pozitiv la SARS-CoV-2, este internată la Secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.

Managerul Spitalului Orăşenesc Balş a precizat că se face dezinfecție în toată secția devenită focar.

La Medicină internă erau internaţi 11 pacienţi. Trei au fost transferaţi către alte unităţi medicale şi opt vor fi externaţi cu izolare la domiciliu şi monitorizare prin medicul de familie.

În perioada în care activitatea Secţiei medicale de la Spitalul Balş va fi suspendată, pacienţii care vor necesita internare în această secţie vor fi direcţionaţi către alte spitale din zonă.

În judeţul Olt, de la începutul pandemiei au fost confirmate 3.145 de cazuri de COVID-19. Luni au fost raportate 38 de cazuri noi de îmbolnăvire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.