Caută
Close this search box.

Alegeri R. Moldova. Prezenţă mai mare la vot în turul al doilea

Peste 10% dintre alegătorii din Republica Moldova s-au prezentat, până la ora 10.00, la urne în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit datelor prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC).

Reprezentanţii CEC au transmis că, până la ora 10.00, s-au prezentat la vot, atât în secţiile de votare din Republica Moldova, cât şi în secţiile de votare deschise în străinătate, 348.436 alegători, cea ce înseamnă 10,60% din totalul celor 3.287.140 cetăţeni cu drept de vot din Republica Moldova, potrivit trimisului special al Aagerpres, Cristian Lupaşcu,

Prezenţa la vot este cu 2,4% mai mare decât în primul tur desfăşurat în urmă cu două săptămâni. Pe 1 noiembrie, la ora 10.00, la urne se prezentaseră doar 7,06% dintre cetăţenii cu drept de vot.

Al doilea tur este organizat după ce nici unul dintre cei opt candidaţi la funcţia de preşedinte al Republicii Moldova nu a întrunit 50%+1 din voturile valabil exprimate în primul tur.

Astfel, în lupta pentru cea mai importantă funcţie politică de la Chişinău se află candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Maia Sandu, şi actualul preşedinte, Igor Dodon, care s-a înscris în cursa electorală ca independent, având susţinerea Partidului Socialiştilor din Republica Moldova.

În primul tur, desfăşurat pe 1 noiembrie, Maia Sandu a obţinut 36,16% din voturi, iar Igor Dodon 32,61%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri