Statele Unite speră să înceapă campania de vaccinare împotriva Covid-19 înainte de jumătatea lunii decembrie, după ce vor primi aprobarea de la autorităţile sanitare.

Până la 20 de milioane de persoane ar putea fi imunizate înainte de sfârşitul anului, dacă toate decurg conform planului.

„Planul nostru este să putem transporta vaccinurile către locurile de imunizare în termen de 24 de ore de la aprobare, aşa că mă aştept să fie poate a doua zi după aprobare, pe 11 sau 12 decembrie”, a declarat duminică la CNN Moncef Slaoui, un înalt oficial al operaţiunii guvernamentale pentru vaccinuri, preluat de Le Figaro.

Moncef Slaoui a fost întrebat despre data preconizată pentru primele vaccinări în Statele Unite.

Imunologul Anthony Fauci este, de asemenea, foarte încrezător şi a spus că ”s-ar putea să avem 20 de milioane de oameni care pot fi vaccinaţi până la sfârşitul lunii decembrie, dacă vaccinul obţine autorizaţia de la autorităţi”.

Moncef Slaoui a mai spus că speră că odată cu lansarea unei campanii de vaccinare în masă, ţara să obţină „imunitatea colectivă” în luna mai.

„În mod normal, cu nivelul de eficienţă pe care îl avem (95%), imunizarea a 70% sau pe aproape a populaţiei ne-ar permite să avem o imunitate colectivă reală. Probabil că se va întâmpla în mai sau ceva de genul acesta”, a precizat el.

La doar zece luni de la apariţia noului coronavirus, grupul farmaceutic american Pfizer şi partenerul său german BioNTech au cerut, vineri, Agenţiei Medicamentelor din Statele Unite (FDA) autorizarea vaccinul împotriva Covid-19.

Spania

Campania de vaccinare anti-Covid-19 începe în Spania în ianuarie, a anunțat premierul Pedro Sanchez. Vor fi 13.000 de centre de vaccinare în toată țara.

Campania de vaccinare anti-Covid-19 va începe în ianuarie și vor fi 13.000 de puncte de administrare în toată țara, a spus Pedro Sanchez, conform El Pais.

„O mare parte a populației va putea fi vaccinată cu garanții depline în prima jumătate a anului”, a spus Sanchez după Summitul G20.

Strategia unică va fi decisă pentru întreaga țară, iar marți planul va fi prezentat Consiliului de Miniștri.

Sanchez a spus că incidența cumulată este mai mică de 400 de infecții la 100.000 de locuitori în ultimele 14 zile, mai mică față de acum două săptămâni în urmă, dar totuși „foarte mare”.

În ceea ce privește Crăciunul, premierul a recunoscut că vor fi sărbători „diferite”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here