Caută
Close this search box.

Dr. Dan Nicolau: Ați ținut în foame și umilință corpul medical

Sunt revoltat. Sunt foarte revoltat pe lipsa de empatie a țopăitorilor din jurul sistemului de sănătate față de o astfel de tragedie. Sunt revoltat fața de lipsa de asumare a responsabilității de către voi toți nimicitorii acestui sistem care joaca volei cu asumarea acestei tragedii.

Cum este posibil ca TU prim-ministru, principal responsabil, si spun TU voit fiindcă ti-ai pierdut respectul meu, să încerci public pasarea responsabilității acestui tragic eveniment spre alte persoane și entități în loc să vii public cu un program coerent de urgența pentru eliminarea neajunsurilor sistemice cu țintă clara prevenirea altor tragedii asemănătoare. Ai preluat gestiunea țării cu bune și cu rele. Din momentul preluării răspunzi in solidar cu toți predecesorii care au distrus și bruma de sistem funcțional moștenit.

Vă acuz ȚOPAITORILOR de pe poziția omului care a condus 25 de ani o secție chirurgicala într-un oraș universitar și am fost martor implicat la toate prostiile făcute de VOI din necunoaștere și nepricepere. Ați ținut în foame și umilința corpul medical decenii la rând obligându-l să muncească în condiții improprii cu riscuri majore și l-ați încărcat cu responsabilitate personala și nu instituțională, iar în numele reformei v-ați lipsit de instrumentele organizatorice de implementare ale programelor naționale de prevenție si asistența medicală primară. Cu o singură propoziție ați înlocuit medicul de circumscripție cu medicul de familie, înlăturând responsabilitatea actului medical asupra unui teritoriu cu responsabilitatea asupra unei liste. Acum a venit scadența și v-ați trezit ca nu aveți cum să implementați programele de vaccinare.

Vă acuz COLEGA, actual ministru al sănătății, pentru grave lipsuri manageriale. Ați bântuit țara in lung si în lat, ați vizitat o mulțime de spitale și vă întreb care a fost rodul vizitelor Dumneavoastră? Ați verificat în acele spitale daca există protocoalele obligatorii de prevenire ale incendiilor?

În calitatea de responsabil deplin al destinului sistemului de sănătate din România puteți să răspundeți cu precizie măcar la întrebarea “cât personal medical este necesar in țară pe categorii specifice ( medici, asistente, infirmiere)?”

Puteți sa dați un răspuns în lipsa registrelor naționale pentru boli cronice la întrebarea “câți pacienți cu aceste boli există la ora actuală în Romania?”

Vă ascundeți incompetențele în spatele pandemiei pe care ați folosit-o ca steag distrugând o țară. Vorbiți despre reforme fără să aveți inventariate nevoile reale ale unui sistem pe care cu emfază îl tot reformați de trei decenii.

Sunt revoltat si plin de scârbă văzându-vă pe VOI, foști ocupanți ai fotoliilor largi de miniștri ai sănătății și de președinți ai CNAS, proferând acuzații si prognoze pentru sistemul cârmuit de voi vreme mai scurtă sau mai îndelungată.

Sunt revoltat și îmi este jenă pentru toată lipsa voastră de rușine, empatie, responsabilitate, cultură și educație, ȚOPĂITORILOR din jurul sistemului de sănătate.

Text scris de chirurgul Dan Mihail Nicolau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri