Caută
Close this search box.

Explicațiile unui profesor de microbiologie celulară despre cum funcționează vaccinul dezvoltat de Pfizer

Dr. Simon Clarke, profesor de microbiologie celulară, a explicat cum funcționează vaccinul împotriva noului coronavirus

Este o metodă total nouă de a genera un vaccin, o metodă pe care omenirea a încercat-o, fără succes, atâția ani. Se ia o secvență de material genetic, denumit mesagerul ARN, pe care îl multiplici, și apoi îl injectezi intramuscular. Fibra musculară va prelua secvența din mesagerul ARN și va produce proteinele din virus. Deci nu virusul în sine, ci secvențe din el și sistemul imunitar vor recunoaște pericolul și vor reacționa„, explică dr. Simone Clarke.

Vaccinul împotriva covid-19 al Pfizer şi Biontech este eficient 90%, anunţă cele două laboratoare, în urma primei analize intermediare a testului lor, aflat în faza a treia, ultima înaintea unei omologări.

Această eficienţă de vaccinare a fost măsurată, prin compararea numărului de participanţi infectaţi cu noul coronavirus, în grupul care a primit vaccinul şi în cel care a primit un placebo, la şapte zile de la a doua doză şi la 28 de zile de la prima doză, anunţă Pfizer şi Biontech.

Companiile salută ”o mare zi pentru ştiinţă şi omenire”, relatează BBC News. Vaccinul a fost testat pe un număr de 43.500 de oameni, în şase ţări, şi nu au fost raportate probleme de siguranţă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri