Caută
Close this search box.

Medicii riscă să rămână fără bani de sărbători

Medicii specialiști riscă să rămână fără bani de sărbători din cauza calendarului de decontare a serviciiilor medicale impus de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Astfel, Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator (APMA), printr-o adresă, atrage atenția CNAS și solicită revenirea asupra calendarului de raportare aferent lunii noiembrie 2020, respectiv asupra datei de începerii a raportării – 12 decembrie 2020 –, dată care ar face extrem de dificilă decontarea serviciilor furnizate în luna noiembrie 2020 până la sărbătorile de Crăciun.

Menționăm că, în contextul actual al pandemiei cu SARS-COV2, presiunea asupra tuturor celor care își desfășoară activitatea în ambulatoriu a crescut semnificativ, oboseala și stress-ul devenind generale, în același timp crescând și costurile de operare. Considerăm că nu este cazul să îl accentuați artificial cu grija de a nu avea cu ce plăti salariile angajaților precum și a-și face pregătirile de Crăciun”, declară dr. Cosmin Alexandrescu, liderul APMA.

APMA solicită revenirea la calendarul clasic de raportare, adică începând cu data de luni, 7 decembrie 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri