Caută
Close this search box.

Rusia intenţionează să vaccineze într-o campanie împotriva covid-19 peste 400.000 de militari, anunţă ministrul rus al Apărării Serghei Şoigu

Rusia intenţionează să vaccineze împotriva covid-19 peste 400.000 de militari, a anunţat vineri ministrul Apărării Serghei Şoigu, relatează Reuters.

Aproximativ 2.500 de militari au fost vaccinaţi împotriva covid-19, iar alţi 80.000 urmează să fie vaccinaţi până la sfârşitul anului, a precizat, citat de agenţiile ruse de presă, Şoigu.

Rusia a fost prima ţară, în august, care a autorizat folosirea unui vaccin-candidat împotriva covid-19 – denumit Sputnik V.

La jumătatea lui noiembrie, în afara voluntarilor înrolaţi în teste clinice, au fost vaccinate 10.000 de persoane, considerate cu risc mare de contaminare – medici şi profesori.

Rusia lucrează şi la alte vaccinuri-candidat în afară de Sputnik V, în lupta împotriva pandemiei covid-19, soldată cu 1,43 de milioane de morţi în lume de la începutul anului.

Directorul Institutului Vektor din Siberia – care dezvoltă EpiVacCorona – Aleksandr Rijkov a anunţat vineri că laboratorul este pregătit să producă pânăla cinci milioane de doze pe an.

Rusia este a patra cea mai afectată ţară din lume de pandemie – cu 2.215.533 de infecţii -, după Statele Unite, India şi Brazilia.

Moscova a raportat oficial 38.558 de morţi din cauza covid-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri