Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, miercuri seară, la B1TV, că au fost găsite până în acest moment 20 de milioane de măști de protecție neconforme, inclusiv în farmacii, și au fost date amenzi în valoare de 18 milioane de lei:

„Au fost la vânzare măști neconforme. Ele au fost oprite, și vorbim de peste 20 de milioane de măști, au fost oprite de la comercializare, s-au dat amenzi. Am discutat azi cu directorul general ANPC să înaintăm dosarul pentru că este posibil să existe fapte penale. Nu mi se pare deloc normal să accepți, sau să produci pe piață și să minți până la urmă consumatorii”, a transmis ministrul Economiei.

Acesta a afirmat că acesti „importatori din Asia” se regăsesc în toată Europa, nu doar în România, și că produsele llor neconforme au fost descoperite la vânzare chiar și în farmacii:

„S-au găsit aceste lucruri inclusiv în farmacii. Și dacă vorbim de peste 20 de milioane de măști oprite și s-au dat amenzi de 18 milioane de lei gândiți-vă că situația a fost… Se lucra foarte bine pe treaba asta. ANPC este în continuare pe teren și nu ne vom opri până nu vor înțelege și supermarketurile, și lanțurile de farmacii, și producătorii dar și depozitele că așa ceva nu se poate în România. Sănătatea românilor e mai presus”, a mai transmis Popescu.

Acesta spune că nu s-au găsit probleme la nicio firmă românească care produce măști:

„ANPC a verificat și toate firmele românești producătoare. Toate firmele producătoare românești respectă standardele. Toate măștile sunt conforme”, a conchis ministrul Economiei.

219 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here