La o lună de la incendiul din secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Neamț, în urma căruia 10 oameni și-au pierdut viața, vin vești bune de la Bruxelles. Medicul Cătălin Denciu, care a intrat în flăcări pentru pacienții săi, a fost detubat.

A doua zi după tragedia de la Piatra Neamț, medicul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din capitala Belgiei cu arsuri pe 75% din suprafața corpului.

În acest moment, medicii belgieni au reușit să-i refacă piciorul drept, dar Cătălin Denciu mai are nevoie de multe intervenții chirurgicale, pentru arsurile pe care le are pe restul corpului și, din păcate, încă nu a trecut de perioada critică, chiar dacă în acest moment este detubat, informează Digi24.

De câte ori suferă intervenții chirurgicale, el este din nou intubat, pentru că intervenţiile sunt foarte dureroase. Începând de vineri, el a început să facă și kinetoterapie. Arsurile suferite au fost destul de grave, pentru că, în momentul în care a intervenit în secția de terapie intensivă, echipamentul de protecție cu care era îmbrăcat a luat foc.

Soția lui este în Belgia și are voie să-l viziteze aproape zilnic. Ministrul Sănătății ține legătura cu familia periodic, pentru a vedea dacă are nevoie de ceva. Cătălin Denciu va mai rămâne în spitalul din Belgia şi cel mai probabil va petrece acolo sărbătorile de iarnă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here