Caută
Close this search box.

Coca Cola, cel mai mare poluator cu plastic din lume, pentru al treilea an la rând

Coca Cola, Pepsi și Nestle au fost desemnați cei mai mari poluatori de plastic pentru al treilea an consecutiv, companiile fiind acuzat că au făcut ”zero progrese” în ceea ce privește reducerea deșeurilor din plastic.

Coca Cola se clasează pe locul 1 în topul poluatorilor mondiali cu plastic realizat de Break Free From Plastic în auditul său anual, după ce sticlele sale de băuturi au fost cele mai des găsite aruncate pe plaje, râuri, parcuri și alte locuri în 51 din 55 de țări chestionate.

Anul trecut a fost cea mai frecventă sticlă aruncată în 37 de țări, din 51 chestionate, scrie The Guardian.

Sticlele de Coca Cola aruncate sunt mai numeroase decât cele ale Pepsi și Nestle la un loc, următoarele două clasate în top: 13.834 de bucăți, față de 5.155, respectiv 8.633.

Auditul anual, realizat de 15.000 de voluntari din întreaga lume, identifică cel mai mare număr de produse din plastic de la mărci globale găsite în cel mai mare număr de țări.

Anul acesta au colectat 346.494 de deșeuri din plastic, dintre care 63% au fost marcate clar cu o marcă de consum.

Coca Cola a fost atacată de militanții ecologiști la începutul acestui an, când a anunțat că nu va abandona sticlele de plastic, spunând că sunt populare printre clienți.

În martie, CocaCola, PepsiCo, Nestle și Unilever au fost găsite responsabile pentru poluarea cu o jumătate de milion de tone de plastic în șase țări în curs de dezvoltare în fiecare an, într-un sondaj realizat de ONG-ul Tearfund.

„Cele mai mari corporații poluante din lume susțin că lucrează din greu pentru a rezolva poluarea cu plastic, dar în schimb continuă să folosească ambalajele nocive de plastic de unică folosință”, a declarat Emma Priestland, coordonatorul campaniei globale Break Free From Plastic.

Priestland a spus că singura modalitate de a opri mareea globală tot mai mare de gunoi de plastic ar fi oprirea producției, eliminarea treptată a utilizării unice și implementarea sistemelor de reutilizare.

„Coca Cola, PepsiCo și Nestle ar trebui să fie lideri în găsirea unor soluții reale pentru a reinventa modul în care își livrează produsele”, a spus ea.

91% din deșeurile din plastic nu au fost niciodată reciclate

Până la 91% din toate deșeurile de plastic generate vreodată nu au fost reciclate și au ajuns să fie incinerate, în depozitele de deșeuri sau în mediul natural, potrivit unui studiu din 2017.

Auditul global din acest an al deșeurilor de plastic de marcă a arătat că plicurile de unică folosință, care sunt folosite pentru a vinde volume mici de produse precum ketchup, cafea și șampon, au fost cel mai frecvent găsit tip de articol, urmat de mucuri de țigări, apoi de sticle de plastic.

Coca Cola a declarat că lucrează pentru a rezolva problema deșeurilor din ambalaje, în parteneriat cu alții, și a contestat afirmația că nu face progrese.

“La nivel global, ne-am angajat să recuperăm fiecare sticlă până în 2030, astfel încât niciuna dintre ele să nu ajungă la gunoi sau în oceane, iar plasticul să poată fi reciclat în sticle noi”, a spus un purtător de cuvânt.

„Sticlele cu plastic 100% reciclat sunt disponibile acum în 18 piețe din întreaga lume și acest lucru este în continuă creștere”, susține Coca Cola.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri