Caută
Close this search box.

Maia Sandu: Nici o formațiune politică nu-și asumă deschis o coaliție majoritară în Parlament

maia sandu

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a afirmat, după consultările pe care le-a avut cu reprezentanții grupurilor parlamentare, că nici o formațiune politică „nu-și asumă deschis o coaliție majoritară în parlament, care să propună un guvern” și că va anunța o decizie în scurt timp, amintind că „oamenii cer alegeri anticipate”.

„Astăzi am desfășurat consultări cu fracțiunile și grupurile parlamentare privind situația politică curentă. I-am întrebat pe deputați ce soluții au pentru țară. I-am întrebat cum văd ei ieșirea din criza politică și rezolvarea problemelor cetățenilor.

Am constatat că toate fracțiunile și grupurile parlamentare pledează pentru alegeri parlamentare anticipate și nicio formațiune politică nu-și asumă deschis o coaliție majoritară în parlament care să propună un guvern”, a scris Maia Sandu, pe contul ei de Facebook.

Maia Sandu a amintit că „necesitatea anticipatelor este împărtășită și de cetățeni”, care își doresc alegeri anticipate pentru a avea un parlament care să le reprezinte interesele.

„În calitate de Președinte, e obligația mea să respect voința cetățenilor și rigorile constituționale. În scurt timp voi veni cu decizia mea cu privire la calea de urmat”, a mai spus Maia Sandu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri