De o săptămână, Rusia înregistrează zilnic peste 26 de mii de cazuri de COVID. Chiar dacă situaţia este critică, autorităţile nu instituie o carantină totală, dar înăspresc controalele pentru ca oamenii să respecte măsurile de protecţie, transmite TVR.

Raziile poliției au început și în blocurile de locuințe. Sunt verificate mai ales ieșirile din lift – locuri cu un risc ridicat de infectare. Controale sunt peste tot. De la mijloacele de transport în comun până la centrele comerciale.

Ca o măsură de protecție în plus șoferii de maxi taxi au instalat folii transparente de plastic pentru a delimita spațiul destinat pasagerilor.

Ekaterina Şipițina, membră a unei echipe de control, explică ce sancțiuni sunt aplicate oamenilor care încalcă regulile: ”În marea parte a cazurilor, oamenii poartă măștile sub bărbie sau în buzunar. Dacă nu au mască deloc, scriem proces verbal pentru aplicarea unei amenzi de la o mie până la 40 de mii de ruble (500 euro, n.r.).”.

La Moscova restricțiile au fost prelungite până pe 15 ianuarie – vârstnicii sunt rugați să stea în casă, 30 la sută din salariații unei firme sau întreprinderi vor continua să lucreze în regim de telemunca iar barurile și restaurantele vor fi deschise doar până la ora 23.

131 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here