Caută
Close this search box.

Rompetrol a donat 4 paturi de terapie intensivă pentru două spitale

terapie intensivă

Compania KMG International, care deţine Rompetrol, a achiziţionat 4 paturi de terapie intensivă, pe care le-a donat Spitalului Judeţean Constanţa (3 paturi) şi Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş Bucureşti (1 pat), se menţionează într-un comunicat remis luni de KMG International.

Fiecare dintre cele patru paturi sunt dotate cu ventilatoare, monitoare pentru funcţiile vitale, console cu injectomate şi infuzomate, iar investiţia totală se ridică la 143.000 de dolari, se precizează în comunicat.

Echipamentele medicale au fost achiziţionate de KMG International prin intermediul „Fundaţiei pentru SMURD”.

În urma acestor achiziţii, suma totală cheltuită de KMG International pentru proiecte de sprijin în lupta cu pandemia se ridică la aproximativ un milion de dolari, potrivit comunicatului.

Echipamentele medicale donate acoperă întreaga gamă de cerinţe clinice şi oferă pacienţilor monitorizare şi îngrijire pe termen lung, terapie intensivă, urgenţă sau îngrijire respiratorie la standarde înalte, se menţionează în comunicatul KMG International.

Prin parteneriatele cu Fundaţia pentru SMURD, Asociaţia Dăruieşte Aripi şi Crucea Roşie Română, KMG International a sprijinit anul acesta comunităţile din Constanţa, Prahova şi Bucureşti în gestionarea pandemiei de covid-19, prin donarea de carburant pentru Serviciul de Ambulanţă, achiziţia de consumabile medicale (măşti, mănuşi), aparatură medicală, reactivi pentru determinarea tipului de virus, o unitate mobilă de terapie intensivă cu 12 paturi ce poate fi folosită oriunde în ţară în perioada pandemiei, dar şi în situaţii de calamităţi şi dezastre.

De asemenea, KMG International a susţinut cu carburant mai multe ONG-uri pentru acordarea de îngrijire medicală specializată la domiciliul pacienţilor (Hospice Casa Speranţei, Dăruieşte Aripi) şi pentru transportul pacienţilor de acasă la spital, pentru tratament (prin Asociaţia Magic), se precizează în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri