Caută
Close this search box.

Spitalul Reșița, imagini horror. Pacienți goi bolnavi de Covid, ţinuţi pe jos, pe holuri, mizerie de nedescris

dosar penal

Imagini de groază din Spitalul Reșița. Pacienții bolnavi de Covid sunt ținuți goi, pe holuri, într-o mizerie de nedescris. Managerul face declaraţii revoltătoare. „În toate spitalele este la fel”.

Inspecția Sanitară de Stat va face un control de urgență la Spitalul Reșița, după imaginile care au fost făcute publice. ISS va verifica condițiile în care se acordă asistența medicală, respectarea circuitelor și a protocoalelor medicale în vigoare.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății va demara un control și la Direcția de Sănătate Publică Caraș Severin pentru a verifica modul în care reprezentanții acestei instituții și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu în acest caz.

Conducerea ministerului Sănătăţii a luat legătura cu reprezentanții autorităților locale pentru a se lua măsurile pentru remedierea de urgență a deficiențelor, potrivit MS.

Conducerea spitalului spune că aceste imagini arată neputința sistemului sanitar și că în ele apar pacienți cu coronavirus, care au și probleme psihice. De ei se ocupă același personal medical de boli infecțioase care nu are pregătire pentru specializarea de psihiatrie și că nici nu are timpul necesar pentru a-i îngriji corespunzător.

În plus, la această problemă se adaugă deficitul de cadre medicale din spital.

Fotografiile au fost postate de foști pacienți cu coronavirus care au fost internați în acest spital din Reșița și care au dat detalii șocante despre modul în care sunt tratați bolnavii.

Pozele au fost făcute în clădirea secției de boli infecțioase a spitalului, separată de clădirea principală, construită în anii 50 și la care nu s-a făcut nicio reparație de 15 ani.

DSP Caraș Severin va face un control ca să vadă în ce condiții sunt îngrijiți pacienții. Totodat, directorul a demarat o anchetă internă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri