Un deputat german al extremei drepte, ce denunţa „începutul unei dictaturi corona” şi participa la şedinţele parlamentare purtând o mască găurită, a fost testat pozitiv la COVID-19 şi a fost spitalizat, a anunţat joi grupul său parlamentar, informează AFP.

În vârstă de 53 de ani, Thomas Seitz a fost spitalizat la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul Laar, landul Bade-Wurtemberg.

„Potrivit medicilor, el ar trebui să se recupereze rapid”, a dat asigurări grupul său parlamentar, potrivit agenţiei de presă dpa.

La fel ca majoritatea celor 88 de deputaţi de extremă dreapta din Germania, Seitz se opune restricţiilor impuse în contextul pandemiei, printre care portul măştii, pe care o compara cu „începutul unei dictaturi corona”.

În noiembrie, el a ieşit la tribuna parlamentului cu o mască găurită. Preşedinta şedinţei i-a cerut atunci, atenţionându-l cu o amendă, să-şi pună o mască chirurgicală, pe care el a comparat-o cu o „botniţă”.

FOTO: imago images

„Boala este o statistică, nu o realitate”, îi mai plăcea lui Thomas Seitz să afirme.

Alternativa pentru Germania (AfD), în scădere în sondaje cu mai puţin de un an înaintea alegerilor, este singurul partid făţiş „corona-sceptic” din Germania.

206 Vizualizări

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here