Pentru șoferi, una dintre cele mai neplăcute părți ale iernii este munca pe care trebuie să o depună atunci când zăpada s-a așternut toată noaptea peste mașina lor. Pe lângă răzuirea zăpezii sau a gheții, trebuie să aștepte câteva minute pentru a se încălzi vehiculul și asta pentru că parbrizul este înghețat.

Sfatul prețios vine de la Mark Rober, fost inginer NASA, care a realizat pe Youtube un videoclip în care povestește metoda în patru pași pentru dezaburirea parbrizului într-un timp foarte scurt.

În videoclip, Rober folosește metode științifice pentru a testa o varietate de tehnici, înainte de a o prezenta pe cea care funcționează cel mai bine pentru dezaburirea parbrizului și a geamurilor mașinii.

Iată cum îți poți dezaburi prabrizul
Porniți încălzitorul mașinii la maxim
Aerul fierbinte poate reține mai multă umiditate.
Porniți aerul condiționat al mașinii. Potrivit lui Rober, acest lucru scoate umezeala din aer pe măsură ce aerul trece peste bobinele reci ale AC.
Asigurați-vă că circulația aerului în interior este oprită. „Aerul de iarnă este rece și știm că nu are multă umezeală”, explică Rober. „Așadar, dacă îl aduceți în mașină și îl încălziți, are multă capacitate de absorbție.”
Crăpați cât mai multe ferestre – chiar și pentru câteva secunde – pentru a permite schimbul aerului umed al mașinii cu aerul rece și uscat din exterior.

Cea mai bună soluție să dezgheți parbrizul rămâne spray-ul special conceput pentru îndepărtarea cristalelor de gheață. Dacă nu ai la îndemână un astfel de spray, poți folosi o altă metodă ușoară.

Ce trebuie să faci pentru a evita înghețarea parbrizului
În zilele geroase, după ce te întorci de la drum lung cu mașina, înainte de a opri motorul, lasă aerul condiționat să meargă 2, 3 minute la maximum. Căldura va usca interiorul mașinii și nu se vor mai forma cristale de gheață pe parbriz și pe geamuri.

Cum poți dezgheța parbrizul cu alcool sanitar
De exemplu, poți utiliza alcool sanitar. Tot ce trebuie să faci este să toarni soluția într-un recipient cu pulverizator și să o pulverizezi pe tot parbrizul, în timp ce lași motorul pornit și aerul condiționat la maximum.

În două, trei minute gheața este topită și poți curăța parbrizul cu o racletă fină. În loc de alcool sanitar, mai poți folosi o soluție din două părți oțet și o parte apă rece, dacă nu te deranjează mirosul înțepător al oțetului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.