Caută
Close this search box.

Emisiuni aniversare şi transmisiuni în direct la TVR, de 15 ianuarie. Ziua lui Eminescu și Ziua Culturii Naționale

eminescu

Azi TVR aniversează 171 de ani de la naşterea lui Mihai Eminescu şi serbează Ziua Culturii Naţionale urmărind emisiuni şi transmisiuni în direct la toate posturile Televiziunii Române.

La ora 17.00, la TVR1, TVR3, TVRi şi TVR MOLDOVA este programată o transmisiune directă, cu titlul „Porumbescu, Mateevici, Blaga”, care va omagia trei mari personalităţi ale culturii române: Ciprian Porumbescu, Lucian Blaga, Alexe Mateevici.

De la ora 19.00, la TVR 3, este programat evenimentul organizat de Academia Română în parteneriat cu Filarmonica „George Enescu” la Ateneul Român. iar de la ora de la 21.10, TVR 1 şi TVR MOLDOVA transmit Concertul eveniment „Ziua Culturii Nationale – 15 ianuarie 2021” organizat de Ministerul Culturii și Centrul Național de Artă Tinerimea Română, la Ateneul Român, informează Ştirile TVR.

Mai exact, orchestra Română de Tineret şi dirijorul Cristian Mandeal au pregătit un repertoriu divers, cu lucrări semnate de George Enescu, Bela Bartok şi Sabin Păutza, dar şi cu piese moderne, interpretate împreună cu Direcția 5, sub bagheta dirijorilor Ionel și Andrei Tudor.

De Ziua Culturii Naţionale, în afară de evenimentele programate la 17.00 şi 21.10, TVR 1 readuce de la ora 12.00 programul special Vremuri şi discursuri, în care vom asculta fragmente din publicistica lui Mihai Eminescu şi ne vom aminti versurile Glossei eminesciene în lectura actorului Marius Bodochi.

Seara, de la ora 18.18, la TVR 2 avem premiera filmului „Cufărul lui Eminescu”, un documentar realizat în 2019 cu participarea extraordinară a academicianului Alexandru Surdu și a actorului Ion Caramitru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri