Caută
Close this search box.

Iancu Ţucărman, unul dintre supravieţuitorii Trenurilor Morţii Holocaustului, 98 de ani, a murit infectat cu SARS Cov-2

Iancu Ţucărman

Ambasada Israelului în România a anunțat moartea unuia dintre supravieţuitorii Trenurilor Morţii, din timpul Holocaustului, Iancu Ţucărman, care s-a stins din viaţă în această după-amiază, la vârsta de 98 de ani, după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV 2.

„Vestea morţii lui Iancu Ţucărman este deosebit de tristă pentru mine. Supravieţuitor al unor orori inimaginabile din timpul Pogromului de la Iaşi, un om cu o dorinţă de viaţă incredibilă, Iancu Tucărman nu a mai putut lupta împotriva acestui virus necruţător.

A fost şi va rămâne în amintirea noastră întruchiparea demnităţii umane şi a iubirii pentru poporul evreu atât de greu încercat”, a declarat David Saranga, ambasadorul Israelului.

Potrivit sursei citate, Iancu Ţucărman a fost înghesuit, alături de alţi 146 de evrei, într-un vagon al trenurilor morţii, în timpul Pogromului de la Iaşi, „pentru simpla vină că era evreu”. Doar opt supravieţuitori, printre care şi Iancu Ţucărman, au mai ajuns la Podul Iloaiei.

„A fost o victimă a antisemitismului atât în vremea Gărzii de Fier cât şi de-a lungul epocii comuniste. Cu toate acestea, iubirea faţă de oameni, bunătatea sa, au fost direct proporţionale cu suferinţa îndurată atâţia ani.

Recent, ], la sărbătoarea împlinirii a 98 de ani, a cerut public, din nou, să nu uităm nicicând Holocaustul şi să nu permitem antisemitismului, urii, xenofobiei să acapareze din nou omenirea”, mai precizează comunicatul Ambasadei, citat de G4Media.

Ambasadorul David Saranga va participa, săptămâna viitoare, la înmormântarea lui Iancu Ţucărman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri