Caută
Close this search box.

În câți ani ar putea fi schimbată întreaga rețea de termoficare din Capitală: Explicațiile primarului Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, începerea procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. Ințial, 260 de kilometri de rețea ar trebui să fie schimbați, lucrări la finalul cărora, edilul Bucureștiului spune că locuitorii Capitalei vor resimți o îmbunătățire semnificativă. Nicușor Dan mai spune că, fără a face o promisiune, își dorește ca în 2021 să se schimbe măcar 60 de kilometri de rețea, pentru ca într-un „interval de 6-7 ani (…) să ajungem să avem întreaga rețea schimbată”.

Nicușor Dan, despre problemele cu termoficarea: În 6-7 ani ar trebui să ajungem să avem întreaga rețea schimbată

Întrebat în conferința de presă de luni cum s-au ales cei 260 de kilometri de rețea cu care să se înceapă lucrările, primarul general a răspuns: „S-au ales de către specialiști, în linii mari sunt rețelele de care ei știu deja că au crăpat cel mai mult de-a lungul timpului. O să fie o îmbunătățire semnificativă a calității odată ce acești 260 de kilometri vor fi realizați.

Mai avem 200 de milioane de euro în PNRR. Asta ne ajunge cam pentru încă vreo 140 de kilometri și, bineînțeles, în timp, undeva la un interval de 6-7 ani, ar trebui să ajungem să avem întreaga rețea schimbată.

După ce acești 260 de kilometri vor fi realizați, ba chiar după realizarea primilor 60 de kilometri, calitatea serviciului se va îmbunătăți mult, adică vom fi cam cum eram acum 3-4 ani, când nu erau avarii majore”.

Nicușor Dan: Tot ce putem să facem, dată fiind calitatea rețelei, este să putem să intervenim cât mai rapid la avarii

Până atunci, însă, edilul Bucureștiului a spus că, tot ceea ce se poate face în acest moment este să se intervină cât mai repede acolo unde apar avarii.

”Tot ce putem să facem, dată fiind calitatea rețelei, este să putem să intervenim cât mai rapid la avarii, să le comunicăm exact oamenilor cât vor avea de suportat acele avarii”, a mai spus Nicușor Dan.

Din cei 260 de kilometri unde ar urma să înceapă lucrările, pentru 60 de kilometri se vor folosi bani ai Municipalității, iar pentru restul de 200 – fonduri europene.

Declarațiile lui Nicușor Dan vin în contextul în care luni mii de bucureșteni nu au apă cladă și căldură din cauza unor noi avarii. Potrivit Termoenergetica, în sute de blocuri din sectoarele 1, 2, 4, 5 și 6, agentul termic este furnizat la ”parametri insuficienți”, în unele cazuri pentru încălzire, iar în altele și pentru apă caldă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri