Caută
Close this search box.

Joe Biden, despre refuzul lui Trump de a participa la învestitura sa. „Unul dintre puţinele lucruri cu care amândoi suntem de acord”

joe biden

Președintele ales al SUA, Joe Biden, a declarat că este un lucru bun faptul că Donald Trump a anunțat că nu va participa la ceremonia de învestitură, afirmând că este unul dintre puținele lucruri cu care amândoi sunt de acord, relatează BBC și CNN.

„Unul dintre puținele lucruri cu care și el, și eu am fost de acord vreodată. Este un lucru bun”, a declarat Joe Biden. Întrebat despre posibilitatea ca vicepreședintele Mike Pence să asiste la inaugurare, Biden a spus „că este binevenit”, conform G4Media.

Președintele ales a adăugat că este important să fie păstrate cât mai mult posibil precedentele istorice în schimbarea unei administrații.

Potrivit BBC, ultima dată când un președinte în funcție nu a participat la ceremonie de instalare a succesorului său s-a întâmplat cu mai bine de 150 de ani în urmă. În 1869, Andrew Johnson a refuzat să participe la ceremonia de învestitură a președintelui ales Ulysses Grant.

Joe Biden a mai declarat că are încredere că forțele de ordine vor putea asigura securitatea ceremoniei din 20 ianuarie, care se va desfășura „fără probleme”.

Președintele SUA Donald Trump, care are din nou acces la contul de Twitter, a anunțat că nu va merge la ceremonia formală de instalare a noului președinte al Statelor Unite, Joe Biden, în ciuda asigurărilor pe care le-a transmis vineri, într-un mesajul video, că se va concentra „pe o tranziţie ordonată şi liniştită a puterii”.

„Pentru toți cei care au întrebat, nu voi merge la inaugurare pe 20 ianuarie”, a scris Trump despre momentul depunerii jurământului de către noul președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri