Caută
Close this search box.

Mihail Neamțu se dezice de Trump. „N-are scuze, sunt îndurerat și trist”

mihail neamţu
Mihail Neamțu, susțînător înverșunat al lui Donald Trump, autor al unei cărți intitulate „Fenomentul Trump și America profundă”, anunță, în urma violențelor de la Washington, că „liderul de la Casa Albă a greșit și n-are scuze”.
„E mai ușor să distrugi decât să construiești. Să produci războiul, în loc să aduci liniștea și pacea. Sunt îndoliat și trist pentru cele întâmplate ieri în Statele Unite. Patru persoane au decedat, deja, iar viața — spunem noi, conservatorii — e un dar neprețuit.
Toți parlamentarii republicani au condamnat asaltul din Capitol Hill, iar vicepreședintele Mike Pence s-a purtat decent și admirabil. Un politician înțelept, care a ales corect între putere și onoare. Nu și Donald Trump. Liderul de la Casa Albă a greșit și n-are scuze.
Conducătorul unei națiuni știe că mulțimile furioase oricând se pot transforma într-o gloată bezmetică. O minte lucidă și clară pricepe rapid că oameni nevinovați pot să moară în ciocnirea protestatarilor cu poliția. Ieri, în Washington DC, a curs sânge. O singură victimă și e deja prea mult!
Eram convinși că Stânga radicală iubește dezordinea și anarhia, mai ales văzând violența și tribalismul alimentate de Antifa & BLM. Toți știam că liderii socialiști ai Partidului Democrat au atacat și au cerut stoparea finanțării polițiștilor. Nu ne-a surprins nici frauda electorală din Detroit și alte orașe.
Cu toate acestea, conservatorii se inspiră din codul onoarei. Joe Biden va fi președinte al Americii pentru patru ani, nu rege pe viață. Nu suntem, așadar, în 1776, când milițiile revoluționare ale generalului Washington înfruntau regimul monarhic abuziv al Marii Britanii.
Iată de ce 6 ianuarie 2020 va rămâne o zi tristă în istoria Americii: mișcarea patrioților compusă din milioane de oameni decenți nu merită să fie compromisă atât de jalnic.
Nebunii și exaltatii din grupări marginale de tip Altright & QAnon nu ne reprezintă și nici nu înțeleg viziunea Părinților fondatori sau mecanismul de funcționare a instituțiilor democratice ale Americii.
În toată lumea civilizată, lupta dintre partide se conduce prin dezbateri și se tranșează la vot. Dacă ai câștigat, îți impui viziunea. Dacă ai pierdut, mergi acasă. Există viață și dincolo de politică”, a scris Neamțu, pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ultimele stiri